Σε πρόσφατο διάγγελμά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για κρίσιμο δίμηνο στη μάχη κατά του κορονοϊού, επισημαίνοντας πως «τα δυσκολότερα είναι ακόμη μπροστά μας».

Ο ελληνικός αθλητισμός έχει κατεβάσει ρόλα με τις τελευταίες πληροφορίες να αναφέρουν πως η απαγόρευση οποιασδήποτε δραστηριότητας θα διαρκέσει όλο τον Απρίλιο και πιθανότατα και το μεγαλύτερο διάστημα του Μαΐου.

Η αθλητική ηγεσία της χώρας βρίσκεται σε ανοικτή γραμμή με τις Ομοσπονδίες, ενώ επαφές υπάρχουν και με εκπροσώπους συλλόγους. Όπως αναφέρουν ρεπορτάζ, κυβερνητικές πηγές ξεκαθάρισαν πως τη δεδομένη χρονική στιγμή είναι εξαιρετικά δύσκολο να ξεκινήσουν προπονήσεις τον Απρίλιο, οπότε και θα εκτιμηθεί εκ νέου η κατάσταση.

Η μάχη με τον κορονοϊό είναι καθημερινή και η κατάσταση παραμένει δύσκολη. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός μίλησε πρόσφατα για κρίσιμο δίμηνο, κάτι που σημαίνει πως θα φτάσουμε στα μέσα Μαΐου, για να λήξει η καραντίνα. Αν βέβαια, κυλήσουν όλα ομαλά και δεν αυξηθούν τα κρούσματα στη χώρα.

Στο τέλος του Μάρτη αναμένεται νέα επίσημη ανακοίνωση της Κυβέρνησης για το τι μέλλει γενέσθαι με τον αθλητισμό, σε ομαδικά και ατομικά σπορ. Να υπενθυμίσουμε πως στη παρούσα φάση έχει απαγορευθεί κάθε αθλητική δραστηριότητα έως τις 27 Μαρτίου, ενώ τα πρωταθλήματα έχουν ανασταλεί μέχρι νεωτέρας.