Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε ο Δημήτρης Γκρούτσης, μιλώντας για την Κορινθιακή διαιτησία, τον τρόπο που λειτουργεί, καθώς και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτησίας της ΕΠΣ Κορινθίας μίλησε στην ιστοσελίδα “sportime.gr”, χαρακτηρίζοντας υψηλό το επίπεδο πολλών διαιτητών του Συνδέσμου.

Αναφέρθηκε ωστόσο, στο πρόβλημα της έλλειψης διαιτητών, επισημαίνοντας πως τα σωματεία θα πρέπει να βοηθήσουν προς αυτή τη κατεύθυνση και παραδέχθηκε πως η Επιτροπή είναι δύσκολο να τιμωρήσει διαιτητές για τα λάθη τους, αφού το έμψυχο δυναμικό είναι περιορισμένο.

Αναλυτικά όσα είπε ο Γκρούτσης:   

«Είμαι πολλά χρόνια στη θέση του προέδρου της Επιτροπής διαιτησίας της ΕΠΣ Κορινθίας. Το ευχάριστο και εκείνο που μας κάνει χαρούμενους είναι πως στη δύναμή μας έχουμε πολλούς διαιτητές που το επίπεδο τους είναι πολύ υψηλό, ενώ παράλληλα δίνουμε πολύ μεγάλη έμφαση στους νέους, τους οποίους πιστεύουμε πολύ και θα ήταν χαρά μας να τους δούμε και στις εθνικές κατηγορίες.

Προσπαθούμε να τους βοηθήσουμε μέσω των ορισμών, να τους δίνουμε αγώνες βατούς και να μην τους απογοητεύσουμε και να τους κρατήσουμε κοντά μας, διότι όπως όλοι γνωρίζετε η διαιτησία είναι πολύ δύσκολη. Είμαστε ήδη έτοιμοι να ξεκινήσουμε τη νέα σχολή, όπου έχουμε έτοιμα 15 νέα παιδιά, αλλά δυστυχώς λόγω κορονοϊού αυτό είναι κάτι πολύ δύσκολο να γίνει, όμως κάνουμε τα πάντα, ώστε να την ξεκινήσουμε. Πέρσι τα πήγαμε καλά, αφού βγάλαμε άλλους δέκα νέους διαιτητές!

Θέλουμε τη βοήθεια των παραγόντων, να μας στείλουν παιδιά που είτε σταματούν το ποδόσφαιρο είτε θέλουν να έρθουν να γίνουν διαιτητές, αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει ανταπόκριση. Θεωρούν πως είναι πρόβλημα της διαιτησίας, θεωρώ πως η διαιτησία δεν είναι πρόβλημα δικό μας, αλλά είναι ένα κομμάτι του ποδοσφαίρου.

Αυτό το γεγονός, δεν μας επιτρέπει να λειτουργήσουμε υποδειγματικά, αφού ο αριθμός που καλύπτουμε τα παιχνίδια είναι περιορισμένος και αυτό δεν μας επιτρέπει να τιμωρήσουμε παραδειγματικά κάποιους διαιτητές, με αποτέλεσμα ο διαιτητής να ξαναχρησιμοποιηθεί και στον επόμενο αγώνα, ενώ ο ίδιος δεν θα πάρει ποτέ το μήνυμα που χρειάζεται. Αυτό θα λειτουργούσε προς όφελος των ίδιων των σωματείων».

Για τη σχέση με τα σωματεία: «Σε γενικές γραμμές είναι καλή. Η αντίδρασή τους, σε κάποια λάθη, που παρουσιάζονται κατά τη διάρκεια των αγώνων και αυτό είναι λογικό, επαφίενται σε κάποιες ανακοινώσεις ήπιου χαρακτήρα. Το παράπονό μας επαναλαμβάνω είναι από τη μεριά μας, πως δεν μας στέλνουν παιδιά για να γίνουν διαιτητές».

Για τις σχέσεις με την ΕΠΣ Κορινθίας: «Είναι άριστες και πάντα μέσα σε κλίμα αλληλοκατανόησης και αμοιβαίας εμπιστοσύνης. Στηρίζει  στο μέτρο του δυνατού τους διαιτητές και σε τέτοιο επίπεδο, ώστε να μη δημιουργούνται περαιτέρω προβλήματα. Νομίζω πως είμαστε στο σωστό δρόμο και όταν δημιουργούνται επεισόδια, η λύση που δίνεται είναι προς την πλευρά των διαιτητών, θέλοντας μ΄αυτό τον τρόπο να δοθεί η εντύπωση πως προστατεύεται και δεν είναι έρμαιο κανενός».

Για τα πρωταθλήματα υποδομής: «Στηρίζουμε αναμφισβήτητα το πλάνο της Ένωσης, που θέλει να δημιουργήσει ένα αξιόπιστο και αξιόλογο πρωτάθλημα υποδομών. Προσπαθούμε από τη μεριά μας, να επανδρώσουμε όλους τους αγώνες με διαιτητές, ώστε να τους δώσουμε την αίγλη που απαιτεί η περίσταση. Παράλληλα αποτελεί το πρώτο βήμα για τους νέους διαιτητές, προκειμένου να κάνουν τους σφυρίγματα και να έρθουν σε επαφή με το ποδόσφαιρο, με ότι συνεπάγεται».

Για τις ομάδες: «Σε γενικές γραμμές οι σχέσεις μας είναι πολύ καλές. Από τη μεριά μας σεβόμαστε την τεράστια προσπάθεια που γίνεται από τη μεριά τους, ώστε να δίνεται η ευκαιρία σε κάποια παιδιά να παίξουν ποδόσφαιρο. Γι αυτό κι εμείς από τη μεριά μας, προσπαθούμε να είμαστε δίκαιοι κατά τη διάρκεια των αγώνων. Παράλληλα στα πλαίσιο της κοινωνικής μας προσφοράς, δεν δεχθήκαμε τα οδοιπορικά μας, την 1η αγωνιστική, δείχνοντας κατανόηση στο μεγάλο οικονομικό πρόβλημα λόγω του κορονοϊού».

Τι έχει να επιδείξει σήμερα η διαιτησία της Κορινθίας: «Έχουμε στη Σούπερ Λίγκα δυο βοηθούς, δυο βοηθούς στη Β’, τέσσερις διαιτητές στη Γ’ και αρκετοί βοηθούς. Θεωρώ πως οι διαιτητές μας στη Γ’ σε λίγο καιρό είναι έτοιμοι να προαχθούν. Πιστεύω πως μελλοντικά αξίζουμε να έχουμε κι εμείς έναν διαιτητή στη Σούπερ Λίγκα, γι’ αυτό το  λόγο, προσπαθούμε κάθε χρόνο να ανεβάζουμε τον πήχη πιο ψηλά».