Συγκλονιστική αποκάλυψη από τον Σωτήρη Τσάτσο, ο οποίος αναφέρθηκε στις πρωτόγνωρες συνθήκες που βιώνουν οι ποδοσφαιριστές της Γ’ Εθνικής, κάνοντας λόγο για τρεις απόπειρες αυτοκτονίας αθλητών στη Θεσσαλονίκη!

Ο 42χρονος ποδοσφαιριστής, ο οποίος αγωνίζεται στον ΑΟ Διαβολιτσίου και είναι μέλος της επιτροπής που εκπροσωπεί τους ποδοσφαιριστές της κατηγορίας, μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «105.5 Στο Κόκκινο» και είχε σημαντικά πράγματα να πει.

«Δεν αρκούμαστε στα ψέματα που μας λέει η κυβέρνηση, έχουμε καταθέσει ένα πολύ αυστηρό πρωτόκολλο και δεν καταλαβαίνουμε γιατί ενώ άλλες κατηγορίες αγωνίζονται, εμείς δεν αγωνιζόμαστε. Έχουμε δημιουργήσει ένα άτυπο θεσμικό όργανο για να εκπροσωπούμαστε στις διάφορες συζητήσεις. Μετά από 3.5 μήνες υπάρχουν ποδοσφαιριστές που ζούνε στην εξαθλίωση», τόνισε ο Τσάτσος και πρόσθεσε:

«Θα το πω πρώτη φορά τώρα πως είχαμε τρεις απόπειρες αυτοκτονίας αθλητών στη Θεσσαλονίκη. Είναι πάρα πολύ σοβαρή η κατάσταση. Δεν είμαστε απλά στα όριά μας, τα έχουμε ξεπεράσει προ πολλού. Από τις αρχές Νοεμβρίου μέχρι σήμερα δεν έχουμε καθόλου έσοδα, έχουμε επανειλημμένα πιέσει να ενταχθούμε στην όποια βοήθεια γιατί είμαστε ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές και δεν έχουμε επαγγελματικά συμβόλαια».

Αναφορικά με την προγραμματισμένη διαμαρτυρία της Παρασκευής (5/2), ο Τσάτσος σχολίασε: «Θα γίνει μια ειρηνική και ιστορική διαδήλωση στο Σύνταγμα, δεν έχει συμβεί ποτέ ξανά να βγούμε αθλητές στο δρόμο, είναι ένα σημάδι πως κάτι αρχίζει και αλλάζει για να έχουμε ένα καλύτερο μέλλον και για μας και για τα νέα παιδιά. Στα σχολεία τα παιδιά δεν κινδυνεύουν αλλά εμείς στο γήπεδο 9.000 τετραγωνικών είναι επικίνδυνα;».