Σε αναδιάρθρωση των κατηγοριών αναμένεται να προχωρήσει η ΕΠΣ Κορινθίας εν όψει της νέας ποδοσφαιρικής σεζόν.

Απ’ τη στιγμή που τα φετινά πρωταθλήματα δεν ολοκληρώθηκαν, λόγω κορονοϊού, η ΕΠΟ με απόφασή της επιτρέπει στις Ενώσεις να προχωρήσουν σε αναδιάρθρωση, κάτι που προβλέπεται πλέον, από τη νομοθετική διάταξη που πέρασε στη Βουλή ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

Έως τώρα, η ΕΠΣ Κορινθίας δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά της εν όψει της σεζόν 2020-21 και με έγγραφο που έστειλε στις ομάδες στις 7 Μαΐου περιμένει να καταθέσουν τις προτάσεις τους, πριν προχωρήσει σε αποφάσεις.

Την ίδια ώρα πάντως, γίνονται συζητήσεις και υπάρχει πλάνο για το πώς μπορεί να διαμορφωθεί ο ποδοσφαιρικός χάρτης της Κορινθίας τη νέα σεζόν. Έτσι, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, υπάρχει πρόθεση να γίνει αναδιάρθρωση των κατηγοριών. Λέγεται λοιπόν, πως το πλάνο προβλέπει ότι το νέο πρωτάθλημα της Α’ Κατηγορίας θα διεξαχθεί με 20 ομάδες.

Δεν θα υποβιβαστεί δηλαδή καμία ομάδα από το φετινό πρωτάθλημα, τη θέση του Ατρόμητου Χιλιομοδίου που ανέβηκε στη Γ’ Εθνική, θα πάρει η Κόρινθος ’06 που υποβιβάστηκε και στις 16 ομάδες, θα προστεθούν 4 από την Β’ Κατηγορία. Οι Άγιοι Θεόδωροι, ο Ολυμπιακός Άσσου, καθώς και οι Κύψελος και Άρης Βοχαϊκού, που ισοβάθμισαν στην 3η θέση.

Αυτόματα, το ερώτημα που προκύπτει είναι τι θα γίνει με τη Β’ και τη Γ’ Κατηγορία. Αυτό θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από το πόσες ομάδες θα δηλώσουν συμμετοχή στα πρωταθλήματα της νέας περιόδου, καθώς υπάρχουν οικονομικά προβλήματα που μπορεί να οδηγήσουν συλλόγους σε αποχώρηση. Ενδεχομένως τη νέα σεζόν να μην υπάρξει Γ’ Κατηγορία και να σχηματιστεί η Β’ με έναν ή δύο ομίλους, ανάλογα με τις διαθέσιμες ομάδες.

Στις 12 ομάδες που μένουν από τη φετινή σεζόν στη Β’ Κατηγορία και δίχως να υποβιβαστεί καμία, σχηματίζεται πρωτάθλημα των 16 με την άνοδο των Σπαθοβουνίου, Λυκοποριάς, Μαψού και Προοδευτικής Περιγιαλίου (οι δυο τελευταίοι ισοβάθμισαν στην 3η θέση). Έτσι, θα απομένουν μόλις 7 ομάδες από το φετινό πρωτάθλημα της Γ’ Κατηγορίας. Υπάρχει λοιπόν, η σκέψη να απορροφηθούν στη Β’ Κατηγορία.

Να επισημάνουμε πως τίποτα ακόμη δεν είναι οριστικό και πρόκειται για πλάνο που έχει πέσει στο τραπέζι και όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες στη παρούσα φάση. Η ΕΠΣ Κορινθίας θα πάρει τις αποφάσεις, εφόσον εξετάσει προσεκτικά τις προτάσεις των ομάδων, ζυγίσει όλα τα δεδομένα και διαπιστώσει κυρίως τι γίνεται στο οικονομικό κομμάτι, απ’ το οποίο, ενδέχεται να υπάρξουν απώλειες συλλόγων.