Την απόφαση της να βάλει τέλος σε όλα τα Eθνικά πρωταθλήματα μπάσκετ, ανακοίνωσε η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης.

Με επιστολή της σε Αθλητικές Ενώσεις, σωματεία, καθώς και στο Υφυπουργείο Αθλητισμού, η ΕΟΚ γνωστοποίησε την απόφαση του Δ.Σ. για το τέλος της σεζόν 2019-20 σε όλα τα Eθνικά πρωταθλήματα (Α2, Β’ Εθνική, Γ’ Εθνική Ανδρών, Α1 και Α2 Γυναικών).

Η ΕΟΚ επικαλείται τα προβλήματα που δημιουργεί η πανδημία και τις σχετικές αποφάσεις της αρμόδιας Υγειονομικής Επιτροπής της πολιτείας.  

Πάντως, για την τελική φάση των πανελληνίων πρωταθλημάτων παίδων, κορασίδων, εφήβων και νεανίδων τηρεί στάση αναμονής, καθώς θα ζητηθεί η θέση της Υγειονομικής Επιτροπής σε μεταγενέστερο χρόνο.

Για το θέμα της βαθμολογικής κατάταξης κάθε πρωταθλήματος, τους προβιβασμούς και τους υποβιβασμούς, θα ληφθούν υπόψη οι θέσεις και οι προτάσεις των σωματείων.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, υποβιβασμοί δεν πρόκειται να υπάρξουν με βάση τις προθέσεις της Ομοσπονδίας, αντίθετα θα προβιβαστούν κανονικά ομάδες στις ανώτερες κατηγορίες. Το πώς και το ποιες είναι το ερωτηματικό και η κατάσταση θα ξεκαθαρίσει, αφού ληφθούν υπόψιν και οι προτάσεις των ομάδων.