Στην επόμενη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ, πιθανότατα την ερχόμενη εβδομάδα, θα ξεκαθαρίσει το μέλλον των τοπικών πρωταθλημάτων των Ενώσεων.

Στην ΕΠΟ περιμένουν την Παρασκευή (9/4) την εισήγηση των λοιμωξιολόγων, με τις ελπίδες να παιχτεί και πάλι ποδόσφαιρο σε τοπικό επίπεδο να είναι ελάχιστες. Κάτι που παραδέχθηκε σε δηλώσεις και το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ και πρόεδρος της ΕΠΣ Δράμας, Γιώργος Χατζησαρόγλου.

«Ο Κουπτσίδης της ΕΠΣ Γρεβενών έκανε μια πρόταση, την οποία την αποδεχτήκαμε όλοι. Μέχρι την Παρασκευή (9/4) θα ζητήσουμε να μας απαντήσουν από την Επιτροπή Λοιμωξιολόγων, τι σκέφτονται για τα τοπικά πρωταθλήματα. Εγώ προσωπικά δεν είμαι καθόλου αισιόδοξος. Θεωρώ ότι είναι πολύ δύσκολο να συνεχιστούν τα τοπικά πρωταθλήματα.

Είμαστε σε επικοινωνία με την Επιτροπή και περιμένουμε μια απάντηση, γιατί έχουμε υπερβεί τα όριά μας», τόνισε ο Χατζησαρόγλου, για να προσθέσει πως το πιθανότερο σενάριο είναι να μπει τέλος στα τοπικά πρωταθλήματα και παράλληλα, να προχωρήσει και η αναδιάρθρωση της Γ’ Εθνικής, σε ένα πρωτάθλημα με λιγότερες ομάδες τη νέα σεζόν.  

«Αν δεν συνεχιστούν τα τοπικά πρωταθλήματα, θα υλοποιηθεί το πλάνο της UEFA για τη Γ’ Εθνική, για να μειωθούν οι ομάδες. Θα υποβιβαστούν από τη Γ’ Εθνική όσες ομάδες προβλέπεται από την προκήρυξη και δεν θα προβιβαστεί κανείς. Επειδή οι εξελίξεις της πανδημίας μας κυνηγούν, εγώ αυτό βλέπω να γίνεται», ανέφερε ο παράγοντας της ΕΠΟ.

Τέλος, για τη λειτουργία των Ακαδημιών, σχολίασε πως «εκεί ζητάμε, με στοιχεία, από τους λοιμωξιολόγους να επιστρέψουν τα παιδιά μέχρι 12 ετών στο γήπεδο. Θα είναι καταστροφική η χρονιά για το ποδόσφαιρο εάν δεν ξεκινήσουν οι ακαδημίες».