Την απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ για την αναμέτρηση της Κορίνθου με τον Ηρακλή Ξυλοκάστρου, σχολίασε με δήλωσή του ο Γιάννης Βασιλόπουλος.

Όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά, πρόκειται για μια απόφαση που δεν στηρίζεται σε κανένα κανονισμό, ενώ αναφέρει ψευδώς πως δεν αποδείχθηκε η συμμετοχή του ποδοσφαιριστή του Ηρακλή σε τρίτη ομάδα.

Μάλιστα, αναρτήθηκε και το σχετικό έγγραφο (ΦΩΤΟ που ακολουθεί) που προσκόμισε η Κόρινθος στην Επιτροπή Εφέσεων και στο οποίο η Γαλλική Ομοσπονδία αναφέρει πως ο τελευταίος αγώνας που συμμετείχε ο ποδοσφαιριστής ήταν στις 11 Δεκεμβρίου 2021.

Αναλυτικά η δήλωση του Βασιλόπουλου:  

«Σκεπτικό απόφασης: ΠΡΩΤΟ ΨΕΜΑ..Α) Η ΚΟΡΙΝΘΟΣ 1963 προσκόμισε στην πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΣ αλλά και στην Επιτροπή Εφέσεων απάντηση της Γαλλικής Ομοσπονδίας προς την ΕΠΟ όπου αναφέρεται ότι ο τελευταίος αγώνας που αγωνίστηκε ο ποδοσφαιριστής ήταν στις 11/12/21. Το έγγραφο δόθηκε στην Επιτροπή Εφέσεων και από την πειθαρχική Επιτροπή τής ΕΠΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ. Το έγγραφο αυτό αποδεικνύει ότι ο ποδοσφαιριστής αγωνίστηκε σε 3 ομάδες.

ΔΕΥΤΕΡΟ ΨΕΜΑ.. Β) Το άρθρο 5 παρ 4 ΚΙΜΠ αναφέρει ότι ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ποδοσφαιριστής έχει δικαίωμα για τρεις (3) μεταβολές αλλά ΜΟΝΟ σε (2) ΔΥΟ ομάδες να αγωνιστεί  από 1/7 έως 30/6 του επόμενου έτους. Επίσης και στο παράρτημα Β άρθρο 10 που αφορά  τους ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές είναι ΞΕΚΑΘΑΡΟ ότι επιτρέπεται η συμμετοχή ΜΟΝΟ σε 2 ομάδες.

Μια απόφαση που δεν στηρίζεται σε κανένα κανονισμό και αναφέρει ΨΕΥΔΩΣ ότι δεν αποδείχτηκε συμμετοχή σε τρίτη (3) ομάδα.

Εάν η ομάδα του ήταν σίγουρη ότι δεν είναι η τρίτη ομάδα αλλά η δεύτερη δεν θα διέκοπτε την συνεργασία μαζί του αλλά θα συνέχιζε να τον χρησιμοποιεί. Και μόνο το γεγονός ότι δεν τον ξανά χρησιμοποίησε είναι μια έμμεση παραδοχή.

Με αυτή την απόφαση ντροπή που είναι εκτός κανονισμών ο πρώτος στις 20/4 έγινε στις 27/4 δεύτερος. Οι νταραβεριτζήδες του νομού πανηγύριζαν από τις 18 Απριλίου και την τελευταία αγωνιστική κατέβηκαν οι μαϊμούδες από τα δέντρα. Το να είναι ηλίθιος κάποιος είναι δικαίωμα του αρκεί να μην κάνει κατάχρηση του δικαιώματος αυτού…».