Την λειτουργία της Σχολής UEFA D ανακοίνωσε η ΕΠΣ Κορινθίας.

Η σχολή θα τεθεί σε εφαμοργή τα διήμερα 21-22 και 28-29 Νοεμβρίου, μέσω διαδικτύου, με τη συμμετοχή να είναι δωρεάν.

Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, η παρακολούθηση της σχολής είναι υποχρεωτική για έναν, τουλάχιστον, εκπρόσωπο κάθε ακαδημίας και ομάδας, καθώς η κατοχή πιστοποιητικού UEFA D θα αποτελέσει ένα από τα κριτήρια ελέγχου λειτουργίας και κατάταξης των ακαδημιών που θα θεσπιστούν από την ΕΠΟ.

Επιπλέον, η παρακολούθηση της σχολής UEFA D είναι απαραίτητη προϋπόθεση για όσους υποψήφιους προπονητές επιθυμούν να συμμετάσχουν στη σχολή UEFA C που προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί απ’ την ΕΠΣ Κορινθίας. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επικοινωνήσουν με την ΕΠΣΚ για τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΣΚ:

«Ένα νέο καινοτόμο πρόγραμμα της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, το οποίο στοχεύει στην ενημέρωση υπεύθυνων ομάδων και ακαδημιών, προπονητών, γονέων και εθελοντών, θα τεθεί σε εφαρμογή στις 21 -22 και 28-29 Νοεμβρίου 2020 στην Ε.Π.Σ. Κορινθίας.

Ειδικότερα, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία σχεδίασε τη λειτουργία 16 ωρών Σχολών UEFA D (χωρίς οικονομική επιβάρυνση), συνδυάζοντας την παρουσίαση θεωρητικών διαλέξεων οργάνωσης και λειτουργίας ακαδημιών ποδοσφαίρου, καθώς επίσης επιδείξεων προπονητικών μονάδων – αγώνων για ηλικίες κάτω των 12 ετών. Ανάλυση κανονισμών αναπτυξιακών ηλικιών, προσφορά πρώτων βοηθειών, οργάνωση ακαδημίας, οργάνωση δράσεων στην ακαδημία, οργάνωση ποδοσφαιρικών δράσεων, Προπονητής στις αναπτυξιακές ηλικίες κώδικας συμπεριφοράς, πολιτική για την παιδική κακοποίηση, ψυχολογία και παρακίνηση νέων αθλητών είναι ανάμεσα στα θέματα των επιμορφωτικών σεμιναρίων, με την Ομοσπονδία να στοχεύει στην ενιαία εκπαίδευση όλων των εμπλεκομένων στη λειτουργία μιας ποδοσφαιρικής ακαδημίας.

Οι σχολές UEFA D, εντάσσονται στο εξαετές αναπτυξιακό πλάνο της Ε.Π.Ο. «Μπάλα Παντού», και θα λειτουργήσουν σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας (ΕΠΣ) και η παρακολούθησή τους είναι υποχρεωτική για έναν, τουλάχιστον, εκπρόσωπο κάθε ακαδημίας και ομάδας, καθώς η κατοχή πιστοποιητικού UEFA D θα αποτελεί ένα από τα κριτήρια ελέγχου λειτουργίας και κατάταξης των ακαδημιών που θα θεσπιστούν από την Ομοσπονδία.

Επίσης, η παρακολούθηση της σχολής UEFA D είναι απαραίτητη προϋπόθεση για όσους υποψήφιους προπονητές επιθυμούν να συμμετάσχουν στη σχολή UEFA C που προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί σύντομα στην ΕΠΣ Κορινθίας.  

– Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ.

– Όλα τα μαθήματα θα είναι διαδικτυακά και θα σταλεί σύνδεσμος πρόσβασης σε κάθε συμμετέχοντα από τη Διεύθυνση Στρατηγικής Ανάπτυξης και Εκπαίδευσης.

ΗΜΕΡΕΣ  – ΩΡΕΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ:

– ΣΑΒΒΑΤΟ 21/11/2020   (16:00 μ.μ. – 20:00 μ.μ.)

– ΚΥΡΙΑΚΗ 22/11/2020   (16:00 μ.μ. – 20:00 μ.μ.)

– ΣΑΒΒΑΤΟ 28/11/2020   (16:00 μ.μ. – 20:00 μ.μ.)

– ΚΥΡΙΑΚΗ 29/11/2020   (16:00 μ.μ. – 20:00 μ.μ.)

– Το πρακτικό μέρος της σχολής θα πραγματοποιηθεί μόλις οι υγειονομικοί κανόνες το επιτρέψουν λόγω Covid-19.

Παρακολούθηση σχολής:

Οι υποψήφιοι που θα δηλώσουν συμμετοχή θα λάβουν στο e-mail τους έναν σύνδεσμο για να έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης μέσω υπολογιστή ή του κινητού τους.

Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν στην κατοχή τους υπολογιστή ή κινητό που να μπορεί να υποστηρίζει την εφαρμογή webex για την παρακολούθηση της σχολής.

Τα δικαιολογητικά για κάθε συμμετέχοντα θα συλλέγονται από την Ε.Π.Σ. Κορινθίας».

Ανακοίνωση του Συνδέσμου Προπονητών

Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε και ο Σύνδεσμος Προπονητών Νομού Κορινθίας.

«Όσοι και όσες ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν τη σχολή UEFA C στην Κόρινθο θα πρέπει σαν απαραίτητη προϋπόθεση να παρακολουθήσουν  και την σχολή UEFA D που θα γίνει διαδικτυακά στις 21-22/11 και 28-29/11!

Η συμμετοχή είναι δωρεάν!!! Παρακαλούμε να επικοινωνήσετε με την ΕΠΣ Κορινθίας για περισσότερες πληροφορίες. 2741022258. Τα δικαιολογητικά για κάθε συμμετέχοντα συλλέγονται από την ΕΠΣ.

Πληροφορίες από τον Σύνδεσμο στο 6977 320832», αναφέρει η ανακοίνωση.