Στη πρώτη του σεζόν στη Γ’ Εθνική με τη φανέλα του Εθνικού Σκουλικάδου, ο Παναγιώτης Βαρδάκας πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις.

Ο Κορίνθιος ακραίος, ο οποίος μετακινήθηκε το περασμένο καλοκαίρι από τον Σαρωνικό στον σύλλογο της Ζακύνθου, αποτελεί βασικό στέλεχος του Εθνικού, με σημαντική προσφορά στην καλή πορεία στο πρωτάθλημα του 9ου ομίλου.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε “stisentra”, ο Βαρδάκας μίλησε για την έως τώρα πορεία του, τους στόχους του Εθνικού, το επίπεδο του πρωταθλήματος, αλλά και τις δικές του φιλοδοξίες.

Πως είναι η πρώτη σου χρονιά στη Ζάκυνθο, σε μια περίεργη σεζόν λόγω κορονοϊού και η έως τώρα εμπειρία από το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής; Ποιες οι διαφορές με τα τοπικά πρωταθλήματα;

«Η πρώτη μου χρονιά στην Ζάκυνθο και η πρώτη μου εκτός Κορινθίας μπορώ να πω πως είναι πραγματικά μια εμπειρία που θα μου μείνει χαραγμένη για όλη μου την ζωή. Είναι μια περίεργη χρονιά μια και ζούμε στην εποχή του covid-19 και είναι μια περίοδος πολύ δύσκολη όχι μόνο για το ποδόσφαιρο, αλλά γενικά για την ανθρωπότητα.

Όσον αφορά το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, είναι ένα πρωτάθλημα που αν κάποιος θέλει να ‘ψηθεί’ ποδοσφαιρικά, είναι το κατάλληλο πρωτάθλημα για να αγωνιστεί. Είναι ένα πρωτάθλημα που πιστεύω τα κύρια χαρακτηριστικά του είναι η δύναμη, οι αντοχές και το πάθος που πρέπει να έχει ένας ποδοσφαιριστής για να αντεπεξέλθει.

Η διαφορά της Γ’ Εθνικής σε σχέση με το τοπικό είναι ότι στην Γ’ Εθνική κινούνται γενικά τα πράγματα με περισσότερο επαγγελματισμό σε σχέση με το τοπικό. Από τις προπονήσεις μέχρι και τα πιο απλά πράγματα. Σίγουρα υπάρχουν ομάδες και παίκτες στο τοπικό που κινούνται σε αυτό το μοτίβο, αλλά πολύ λίγες».

Ποιο είναι το κλίμα στον Εθνικό, πως λειτουργεί ο σύλλογος και πως κρίνεις τη δουλειά που γίνεται;

«Η ομάδα μου, ο Εθνικός Σκουλικάδου είναι μια ομάδα που παρόλο την δύσκολη εποχή που διανύουμε, μας τα παρέχει όλα. Από την διοίκηση μέχρι και τους προπονητές μας όλα κινούνται με επαγγελματισμό. Το κλίμα στον σύλλογο είναι εξαιρετικό και το βασικό συστατικό αυτής της ομάδας είναι ότι έχουμε καταφέρει να γίνουμε μια οικογένεια και αυτό είναι το μεγαλύτερο μας όπλο».

Πως βλέπεις το επίπεδο του 9ου ομίλου και την πορεία της ομάδας σου. Ποιος ο στόχος του Εθνικού και αν πιστεύεις ότι θα τον πετύχει;

«Στον 9ο όμιλο, στον οποίο και αγωνιζόμαστε είναι ένας όμιλος που όλοι μπορούν να τους κερδίσουν όλους. Φαίνεται κιόλας και από την βαθμολογία στο πόσο κοντά είναι όλες οι ομάδες. Ο στόχος της ομάδας μου από την αρχή της χρονιάς ήταν και είναι η γρήγορη παραμονή της στην κατηγορία και βάσει των αποτελεσμάτων και της βαθμολογίας είμαστε κοντά στο να τον πετύχουμε».

Σε προσωπικό επίπεδο, πως ήταν η προσαρμογή σου; Πραγματοποιείς καλές εμφανίσεις, ποια στοιχεία έχεις βελτιώσει στο παιχνίδι σου;

«Σε προσωπικό επίπεδο η προσαρμογή μου σε ένα ξένο μέρος και στην ομάδα μου ήταν πολύ εύκολη. Οι άνθρωποι γενικά της Ζακύνθου και πιο συγκεκριμένα της ομάδας μου με έκαναν να νιώσω σαν δικό τους παιδί και αυτό με βοήθησε, ώστε να δίνω συνέχεια τον καλύτερο μου εαυτό είτε είναι προπονήσεις, είτε αγώνες.

Παρόλο που έγινα γνωστός ως δεξί μπακ στην Κορινθία, φέτος αγωνίζομαι σε όλο το πρωτάθλημα ως αριστερό μπακ και μπορώ να πω πως μου αρέσει πολύ αυτή η θέση. Ήταν μια πρόκληση για μένα να αγωνιστώ σε αυτήν την θέση που με εμπιστεύτηκε ο προπονητής μου και πιστεύω ότι τα έχω πάει πολύ καλά.

Το κύριο στοιχείο που έχω κερδίσει φέτος στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής είναι ότι αποκτώ εμπειρία που όσο περνάνε τα παιχνίδια με βοηθάει πάρα πολύ για να διαχειριστώ τις διάφορες καταστάσεις κάθε αγώνα».

Ποιοι είναι οι στόχοι σου για το μέλλον; Η νέα σεζόν θα σε βρει ξανά στον Εθνικό; Είσαι έτοιμος να κάνεις ένα ακόμη βήμα παραπάνω;

«Οι στόχοι μου για το μέλλον είναι σίγουρα να βελτιώνομαι καθημερινά, ώστε να γίνω καλύτερος. Σε λίγο καιρό τελειώνει αυτή η ποδοσφαιρική χρονιά και θα πρέπει να σκεφτώ για το τι θα κάνω του χρόνου.

Σίγουρα θα συζητήσω με την ομάδα μου για τον αν θα με βρει η καινούργια χρονιά πάλι στον Εθνικό. Τώρα αν προκύψει κάποια άλλη πρόταση ομάδας, πόσο μάλλον παραπάνω κατηγορίας σίγουρα είναι μια κατάσταση που κάθε ποδοσφαιριστής θα ήθελε να είχε.

Τέλος θέλω να ευχαριστήσω και να δώσω τα εύσημα μου στην ομάδα του stisentra.gr, διότι κάνει ένα έργο, το οποίο αναδεικνύει το Κορινθιακό ποδόσφαιρο με τις καθημερινές ενημερώσεις και αυτό πραγματικά βοηθάει πολύ και τις ομάδες, αλλά και τους Κορίνθιους ποδοσφαιριστές γενικότερα».