Επιστολή στον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη απέστειλε η ΕΠΣ Κορινθίας, ζητώντας την άμεση επιχορήγηση των ερασιτεχνικών σωματείων.

Όπως επισημαίνεται στην επιστολή, η οικονομική κατάσταση των σωματείων είναι τραγική και παράγοντες εκπέμπουν SOS εν όψει τη νέας σεζόν, καθώς υπάρχει μεγάλος κίνδυνος αρκετές ομάδες να μη πάρουν μέρος στα πρωταθλήματα!

Πλην του Αυγενάκη, η ΕΠΣ Κορινθίας κοινοποίησε την επιστολή στην ΕΠΟ, καθώς και στους βουλευτές του Νομού. Αναλυτικά η επιστολή:

Προς: Τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη

Κύριε Υφυπουργέ,

Γνωρίζοντας την καλή διάθεση και την ευαισθησία σας σε σχέση με τον ερασιτεχνικό αθλητισμό και εν προκειμένω για το ποδόσφαιρο, ενώνουμε την φωνή μας με το αίτημα της Ε.Π.Ο. αλλά και των άλλων Ε.Π.Σ. της πατρίδας μας, προκειμένου τα ερασιτεχνικά σωματεία να επιχορηγηθούν άμεσα από την Πολιτεία. Είναι περιττό να σας αναλύσουμε την τραγική οικονομική κατάσταση που υπάρχει στα σωματεία, μια κατάσταση που επλήγει ακόμη περισσότερο με την πανδημία του COVID-19.

Η Ένωσή μας απαριθμεί 49 σωματεία είναι δέκτης παραπόνων και πιέσεων από τους παράγοντες, οι οποίοι δηλώνουν ότι χωρίς οικονομική στήριξη, κινδυνεύουν οι ομάδες τους να μην συμμετέχουν στα πρωταθλήματα την προσεχή αγωνιστική περίοδο.

Σας καλούμε να σκύψετε στο πρόβλημα που υπάρχει στα ερασιτεχνικά ποδοσφαιρικά σωματεία και να δώσετε λύση έτσι ώστε να υπάρχει συνέχεια στο άθλημα που αγαπάμε και υπηρετούμε.

Ο πρόεδρος                                           Ο γενικός γραμματέας
Μιχάλης Τσιχριτζής                                   Παναγιώτης Βράκας

Κοινοποίηση:

1. Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία
2. Χρήστο Δήμα (Βουλευτή Κορινθίας)
3. Νικόλαο Ταγαρά (Βουλευτή Κορινθίας)
4. Μαριλένα Σούκουλη-Βιλιάδη (Βουλευτή Κορινθίας)
5. Γεώργιο Ψυχογιό (Βουλευτή Κορινθίας)