Τον Ιούλιο του 2015, οι Χαράλαμπος Πελέκης και Σωκράτης Πέτρου πήραν την απόφαση να ιδρύσουν τη Σχολή Ποδοσφαίρου Soccer Stars. Μια διαφορετική, καινοτόμος Σχολή, που βασίζεται στο ολλανδικό μοντέλο ποδοσφαίρου και στεγάζεται στις εγκαταστάσεις του Sportcamp, στο Λουτράκι.

Η Soccer Stars είναι η επίσημη Ακαδημία TSM στην Ελλάδα και έχει τα αποκλειστικά δικαιώματα της Ολλανδικής Προπονητικής Μεθόδου που Ονομάζεται Total Soccer Method. Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη προπονητική μέθοδος, η οποία είναι προσαρμοσμένη στις ανάγκες του σύγχρονου ποδοσφαιριστή. Μέσα από εξειδικευμένα προγράμματα προσφέρει στους νεαρούς αθλητές τη δυνατότητα εκμάθησης των μυστικών του ποδοσφαίρου, τη βελτίωση των ατομικών χαρακτηριστικών, καθώς και τη σωστή διαπαιδαγώγηση. Το Ολλανδικό ποδόσφαιρο άλλωστε, έχει δώσει τα διαπιστευτήρια του σε επίπεδο Ακαδημιών εδώ και αρκετές δεκαετίες και ήταν πρωτοπόρο πάνω στο συγκεκριμένο τομέα.

«Για μας το αποτέλεσμα έρχεται πάντα σε δεύτερη μοίρα. Αυτό που έχει πρωταρχική σημασία είναι να χαρούν τα παιδιά το ποδόσφαιρο, να πάρουν τις σωστές βάσεις για τη διαμόρφωση του χαρακτήρα τους και παράλληλα μέσα από την εξειδικευμένη προπόνηση, να βελτιώνουν συνεχώς τις ατομικές δεξιότητές τους. Να αγαπήσουν το ποδόσφαιρο και να αποκτήσουν τα σωστά ερεθίσματα για το μέλλον», τονίζει ο Πελέκης.

Δυναμικό 80 παιδιών

Ήδη στον 5ο χρόνο λειτουργίας της η σχολή Soccer Stars αριθμεί 80 παιδιά ηλικίας από 5 έως 15 ετών. Η δουλειά που γίνεται βρίσκει ανταπόκριση στο Λουτράκι, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δύο προπονήσεις (Τρίτη στις 18:00 και Σάββατο στις 12:00), φιλικούς αγώνες με Ακαδημίες του Νομού, εκπαιδευτικές εκδρομές που συνδυάζονται με αγώνες, οργάνωση τουρνουά, καθώς και συμμετοχή σε tour στο εξωτερικό. Οι προπονήσεις ξεκίνησαν στις 21 Σεπτεμβρίου του 2019 και ολοκληρώνονται στις 30 Μαΐου του 2020.

Αξίζει να αναφερθεί πως στη Σχολή συμμετέχουν και παιδιά που δεν ασχολούνται αποκλειστικά με το ποδόσφαιρο. Υπάρχουν παιδιά που βασικό τους αντικείμενο είναι άλλα αθλήματα ωστόσο, συμμετέχουν στη Σχολή, καθώς τους δίνεται η δυνατότητα να πάρουν μέρος σε μια σειρά από άλλες δραστηριότητες και παράλληλα να γνωρίσουν και το ποδόσφαιρο.

Το φιλικό προς τα παιδιά περιβάλλον είναι ένα από βασικά στοιχεία της Σχολής, γεγονός που έχει εκτιμηθεί από τους γονείς. Τα παιδιά παίρνουν σωστές βάσεις, ενώ πέρα από τις προπονήσεις, υπάρχουν μια σειρά από πολύπλευρες δράσεις με θεωρητικά μαθήματα, παιχνίδια γνώσεων πάνω στο ποδόσφαιρο, καθώς και οι εκδρομές εκπαιδευτικού χαρακτήρα, που συνδυάζονται με φιλικούς αγώνες. Οι άρτιες εγκαταστάσεις του Sportcamp άλλωστε, παρέχουν τη δυνατότητα δράσεων όλο το χρόνο, ανεξάρτητα των καιρικών συνθηκών, καθώς και την ευκαιρία να γνωρίσουν οι μαθητές και άλλα αθλήματα (τοξοβολία, κολύμβηση) πλην ποδοσφαίρου.

Το όραμα

Η Soccer Stars στο Λουτράκι έχει τα αποκλειστικά δικαιώματα στην Ελλάδα του δικτύου των Ακαδημιών ΤSM, που έχει αντιπροσώπους σε ακόμη 7 χώρες και συγκεκριμένα σε Ολλανδία, Γερμανία, Βέλγιο, Αμερική, Σιγκαπούρη, Ουκρανία και Ουγκάντα. Στόχος της Σχολής σε βάθος χρόνου είναι να δημιουργήσει μια επίλεκτη ομάδα από ποδοσφαιριστές TSM στην Ελλάδα.

«Το όραμα μας είναι να ανεβάσουμε σε υψηλότερο επίπεδο το ποδόσφαιρο στη κοινωνία μας. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η σωστή διαδικασία εκμάθησης, εκπαίδευσης και προπόνησης. Η ατομική βελτίωση των αθλητών μέσα από την ομαδική προπόνηση και η παροχή πολύπλευρων ερεθισμάτων σ’ αυτούς πάνω στο αντικείμενο που διδάσκουμε, πάντα σε φιλικό περιβάλλον. Δεν υπάρχει βιασύνη, τα βήματα γίνονται ένα – ένα πάντα βάσει του μοντέλου της TSM», επισήμανε ο Πελέκης.

Οι Πέλεκης (κάτοχος διπλώματος UEFA B με δράση 15 ετών στις Ακαδημίες ποδοσφαίρου) και Πέτρου (διπλωματούχος προπονητής UEFA C, πρώην επαγγελματίας ποδοσφαιριστής) αποτελούν τη κεφαλή της σχολής, καθώς πέρα από ιδρυτές, είναι και οι επικεφαλείς προπονητές. Στο επιτελείο της σχολής ανήκουν ακόμη ο νεαροί προπονητές Γιώργος Παππάς και Άγγελος Βαραβέρης, ο γυμναστής Σταύρος Τσούμπας, προπονητής τερματοφυλάκων, Γιώργος Μπόζνος και η βρεφονηπιοκόμος με ειδικότητα στη ψυχολογία, Γιώτα Μπεκιάρη (και κάτοχος UEFA C).

Δράσεις και Futsal

Στις δράσεις της φετινής σεζόν, είναι προγραμματισμένο στο Sportcamp το Soccer Stars Youth Festival από τις 24 έως τις 26 Απριλίου, με συμμετοχή ομάδων Κ8, Κ10, Κ12, Κ14. Από τις 16 έως τις 21 Ιουνίου θα διεξαχθεί το ΤSM Summer Camp για παιδιά από 8 έως 16 ετών.

Το μεγάλο event αφορά το ταξίδι στην Ολλανδία για το ΤSM Soccer Tour Summer Camp της VVV-Venlo, το οποίο, θα διαρκέσει από τις 16 έως τις 20 Αυγούστου. Πέρα από τη συμμετοχή στο Camp, τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να επισκεφτούν αθλητικές εγκαταστάσεις και γήπεδα, να προπονηθούν με Ολλανδικές Ακαδημίες, να παρακολουθήσουν αγώνες και να επισκεφτούν τουριστικά αξιοθέατα.  

Τον περασμένο Ιούλιο η Σχολή ξεκίνησε τις διαδικασίες ένταξης της στην ΠΕΠΠΣ, προκειμένου να αναγνωριστεί ως σωματείο Futsal. Η  έγκριση αναμένεται στα μέσα Μαρτίου και από τη νέα σεζόν η Soccer Stars θα πάρει μέρος στο αναπτυξιακό πρωτάθλημα Κ12.

Πρόκειται για το πρώτο σωματείο ποδοσφαίρου Σάλας στην Κορινθία, που θα έχει τη δυνατότητα διεξαγωγής επισήμων διοργανώσεων πανελληνίου και περιφερειακού επιπέδου και ουσιαστικά, θα είναι ο πρεσβευτής του αθλήματος στη Πελοπόννησο. Μάλιστα, οι επιτυχίες προσμετρούνται ως πριμοδότηση μορίων στην εισαγωγή αθλητών στη τριτοβάθμια εκπαίδευση.