Στο σοβαρό οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ΕΠΣ Κορινθίας αναφέρθηκε ο Μιχάλης Τσιχριτζής σε συνέντευξη που παραχώρησε.

Ο πρόεδρος της ΕΠΣΚ μίλησε εφ’ όλης της ύλης στην ιστοσελίδα “sportime.gr”, χαρακτηρίζοντας το οικονομικό ως το σημαντικό πρόβλημα. Αναφέρθηκε στις σχέσεις της Ένωσης με τις ομάδες, την διαιτησία, τις Μικτές ομάδες.

Αναλυτικά η συνέντευξη Τσιχριτζή:

Η πρώτη ερώτηση που του τέθηκε για σχολιασμό είναι το πόσο ευχαριστημένος νιώθει ο ίδιος από τη λειτουργία και την εικόνα της Ένωσης:

«Σε γενικές  γραμμές είμαι ευχαριστημένος. Παρότι τα τελευταία χρόνια το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο περνά αρκετές δύσκολες στιγμές, λόγω των οικονομικών αλλά και πρόσφατα του κορονοϊού, εν τούτοις καταφέρνουμε και στεκόμαστε όρθιοι. Δυστυχώς δεν υπάρχει στήριξη από την ΕΠΟ προς στις Ενώσεις, λόγω του ότι ΚΑΙ αυτή αντιμετωπίζει παρόμοια προβλήματα, αφού όλα είναι σε συνάρτηση με την εθνική ομάδα, που πλέον έχει σταματήσει τις επιτυχίες και άρα, σταμάτησαν τα πριμ, τα ποσοστά από την ΟΥΕΦΑ, αλλά και οι χορηγίες εντός συνόρων, με συνέπεια να αντιμετωπίσει και η Ομοσπονδίας μας τεράστιο οικονομικό πρόβλημα. Κάτω από  αυτές τις δύσκολες συνθήκες προσπαθούμε να κάνουμε ότι καλύτερο γίνεται, για να μπορούμε να εξασφαλίσουμε  τη σωστή διοργάνωση, τις  ισορροπίες, την ισονομία των αγώνων και παράλληλα να μπορούμε να επιλύουμε τα πάσης φύσεως προβλήματα που έχουν τα σωματεία μας. Πιστεύω πως είμαστε σε καλό δρόμο».

Ο προσωπικός σου χρόνος περισσεύει;

«Εννοείται πως όχι. Όμως προσπαθώ στο μέτρο του δυνατού, να ξεκλέβω χρόνο τόσο από την προσωπική μου ζωή, όσο και από την επαγγελματική μου, προκειμένου να βρεθώ κοντά στις ομάδες και να υποστηρίξω αυτό που πρέπει, να υποστηρίξω το δίκιο τους, αλλά και να προσεγγίσω το πρόβλημά τους.  Αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος ύπαρξης της Ένωσης».

Και επί τη ευκαιρία αυτή και μιας και μου δώσατε το μπαλάκι η επόμενη ερώτηση, αφορά ακριβώς αυτές τις σχέσεις της Ένωσης με τα σωματεία. Ποια είναι;

«Η Ένωση εκ του σκοπού της πρέπει να είναι κοντά στις ομάδες που είναι και οι πρωταγωνίστριες. Προσπαθούμε να μην παρεμβαίνουμε στα εσωτερικά τους, αλλά από μακριά εποπτεύουμε το πλούσιο έργο που παράγουν σε καθημερινή βάση, ενώ προσπαθούμε πάντα  να δίνουμε λύση στο πρόβλημα, όταν παρουσιάζεται προς όφελος του συνόλου. Μέχρι στιγμής δεν έχω εισπράξει κάτι το αρνητικό, αντίθετα υπάρχει πολύ διάθεση  και πρόθεση για συνεργασία. Το καλό είναι πως σαν πρόεδρος της  Ένωσης είμαι ενήμερος όλων των θεμάτων που τις αφορούν και τι ακριβώς γίνεται σε κάθε γήπεδο του Νομού. Αυτό μας κάνει πιο ευέλικτους και κυρίως ξέρουμε που πατάμε».

Ποια είναι η άποψή σου για τη διαιτησία;

«Είναι ένα θέμα που διαχρονικά μας απασχολεί. Πέρσι  δεν τα πήγαμε και τόσο καλά, διότι ο αριθμός των διαιτητών, μειώθηκε όπως ο Γιάννης Νεοφυτιάδης που ήταν Α’ και Β’ εθνική ή κάποια άλλα παιδιά που αποχώρησαν ή κάποιοι που ήταν στρατιωτικοί  και πήραν μετάθεση και έφυγαν. Γενικά είχαμε θέμα. Παρόλα αυτά κινήθηκαν σε καλά πλαίσια κι έφεραν εις πέρας κατά θετικό τρόπο τους αγώνες. Ενώ φέτος τα πράγματα είναι καλύτερα, είμαστε πιο αισιόδοξοι, αφού έχουν έρθει νέοι διαιτητές, όπως είναι ο  Σπήλιος, Σαβατιανός, Δημητριάδης, Κεφιλής των οποίων τα δείγματα γραφής είναι πολύ καλά και σίγουρα θα μας βοηθήσουν. Αδικίες θα υπάρξουν, λάθη θα υπάρξουν, όμως θεωρώ πως όλοι μαζί κινούμαστε προς τη σωστή κατεύθυνση και στο τέλος όλοι θα πάρουν αυτό  που αξίζουν».

Και δράττομαι της ευκαιρίας να ρωτήσω πόσο ευχαριστημένοι είστε με τις αξιολογήσεις;

«Με δεδομένο πως η Κορίνθια διαιτησία, κάθε χρόνο παρουσιάζει άνοδο  στην ποιότητά της, εν τούτοις δεν έχουμε καταφέρει να υπάρχει στους πίνακες της SL δικός μας διαιτητής. Πιστεύω πως αν συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό, στο εγγύς μέλλον θα εκπληρωθεί και αυτός ο στόχος μας, διότι πιστεύω πως αδικούμαστε. Δεν είμαστε ευχαριστημένοι από το γεγονός πως σαν Ένωση δεν έχουμε διαιτητή στην SL ή  SL2, από την ΚΕΔ της ΕΠΟ. Θεωρούμε ότι έχουμε πολύ καλούς διαιτητές που  είναι σε υψηλό επίπεδο, και οι οποίοι θα μπορούσαν να σφυρίξουν σ’ αυτά τα πρωταθλήματα. Αν όχι στη SL, τότε σίγουρα στη SL2.  Θεωρώ πως στο μέλλον θα υπάρξει η ωριμότητα και  θα αποκτήσουμε κι εμείς μια θέση διαιτητή σε υψηλό επίπεδο. Είναι θέμα τιμής για το Νομό μας».

Και επί τη ευκαιρία για την Επιτροπή διαιτησίας και για τον Δημήτρη Γκρούτση, ποια είναι η άποψή σου;

«Η καλύτερη. Ο Δημήτρης είναι ένας άνθρωπος της διαιτησίας πρωτίστως, που στην εποχή του ήταν διεθνής και εκπροσώπησε επάξια τη κορινθιακή διαιτησία και ο οποίος σήμερα από ένα άλλο πόστο, προσπαθεί για το καλύτερο. Με λίγα λόγια είναι ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση. Ασχολείται  με τα θέματα της διαιτησίας, παρακολουθεί από κοντά την εξέλιξη αυτών (διαιτητών), διοργανώνει σχολές, φροντίζει μαζί με τους συνεργάτες του  (Παναγιώτης Αργύρης, Γιώργος Καλόλιας), την επιμόρφωση  αυτών διαιτητών και γενικά εκπροσωπεί στο θέμα αυτό επάξια την Ένωσή μας. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από τη συνεργασία που έχουμε ως Ένωση.  Ενώ αξίζει να διευκρινίσω πως διαχρονικά η διαιτησία της Κορίνθου, έχει παράδοση και πάντα διέθετε διαιτητές υψηλού επιπέδου, με τις κριτικές να είναι πάντα θετικές».

Μια κουβέντα για τις Μικτές

«Μια σκέτη τραγωδία!  Ήδη το περσινό σύστημα, δεν απέδωσε και  δίκαια δέχθηκε την αρνητική κριτική όλων μας. Ήταν ένα πρωτάθλημα που δεν μπορώ να το χαρακτηρίσω. Χωρίς  οικονομικά μέσα και φέτος δέχθηκε τη χαριστική βολή, με την αναβολή  μέχρι τέλους του 2021, λόγω του κορονοϊού!  Κάποτε είχε ξεκινήσει το πλάνο «Σάντος» που είχε προοπτικές, όμως στην πορεία του χρόνου  έμεινε στη μέση με αποτέλεσμα να…βυθιστεί. Πιστεύω πως η Ομοσπονδία έχει τη δυνατότητα αν θελήσει να τα διοργανώσει καλύτερα  σε όλα τα επίπεδα. Γιατί ο ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής που δεν θα μπορέσει να γίνει επαγγελματίας, οι μικτές είναι ο όνειρό του».

Ποια είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ένωση;

«Το βασικότερο είναι το οικονομικό! Έχουμε πολύ σοβαρό. Έχουμε δυο υπαλλήλους, τους οποίους με το ζόρι τους συντηρούμε και παρά τις μειώσεις που έχουμε κάνει ενόψει των δύσκολων καιρών. Οι επιχορηγήσεις είναι ελάχιστες ως και μηδαμινές. Παρ’ όλα αυτά και  τα οικονομικά προβλήματα που είχαμε, χαρίσαμε όλες τις περσινές ποινές των σωματείων μας, που ήταν περίπου 9.000 ευρώ, προκειμένου να ελαφρυνθούν και να γίνει η νέα επανεκκίνηση του πρωταθλήματος. Επίσης χαρίστηκε η πρώτη αγωνιστική σε όλα τα σωματεία, ως ένδειξη  αναγνώρισης και αποδοχής εκ μέρους της Ένωσης, για τον αγώνα  που κάνουν».