Ξεκινούν την ερχόμενη εβδομάδα διαδικτυακά σεμινάρια επιμόρφωσης αθλητικών παραγόντων των ερασιτεχνικών σωματείων, στο πλαίσιο των 13 μέτρων για τον αθλητισμό, που ανακοινώθηκαν πρόσφατα από τον Λευτέρη Αυγενάκη.

Τα σεμινάρια διοργανώνουν από κοινού το Υφυπουργείο Αθλητισμού, το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και το ΟΑΚΑ, που συνεργάζονται για την επιμόρφωση 1.000 στελεχών ερασιτεχνικών σωματείων, σε 11 θεματικές ενότητες.

Το Ινστιτούτο Επιμόρφωσης Αθλητικών Στελεχών συμπεριλαμβάνεται στο πλέγμα 13 πρωτοβουλιών που ανακοίνωσε ο Αυγενάκης στις 15 Φεβρουαρίου, για την αντιμετώπιση της κακοδιοίκησης και της κακοδιαχείρισης, την καταπολέμηση φαινομένων διαφθοράς και κατάχρησης εξουσίας, καθώς και τον εντοπισμό, την καταπολέμηση και την εξαφάνιση της σεξουαλικής βίας και κακοποίησης στον αθλητισμό.

Τα σεμινάρια θα παρέχονται δωρεάν μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας του Εργαστηρίου, η οποία μπορεί να εξυπηρετήσει έως και 1.000 ενδιαφερόμενους -παράγοντες και στελέχη των ερασιτεχνικών σωματείων- και θα διεξαχθούν σε 4ωρες απογευματινές διαλέξεις.

Αναλυτικά η ενημέρωση της ΓΓΑ:

Ο Α’ κύκλος διαδικτυακών Σεμιναρίων Επιμόρφωσης Αθλητικών Στελεχών, στο πλαίσιο των δράσεων του Υφυπουργείου Αθλητισμού για άμεση δημιουργία Ινστιτούτου Επιμόρφωσης Αθλητικών Στελεχών, ανακοινώθηκε από τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη.

Το Ινστιτούτο Επιμόρφωσης Αθλητικών Στελεχών συμπεριλαμβάνεται στο πλέγμα 13 πρωτοβουλιών που ανακοίνωσε ο Υφυπουργός Αθλητισμού στις 15/02/2021, για την αντιμετώπιση της κακοδιοίκησης και της κακοδιαχείρισης, την καταπολέμηση φαινομένων διαφθοράς και κατάχρησης εξουσίας, καθώς και τον εντοπισμό, την καταπολέμηση και την εξαφάνιση της σεξουαλικής βίας και κακοποίησης στον αθλητισμό και αρκετών εξ αυτών ήδη υλοποιούνται. 

Σε συνέχεια, λοιπόν, του Μνημονίου Συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, που υπογράφηκε στις 30/06/2020 και της συμφωνίας του κ. Αυγενάκη στις 19/02/2021 με τον Πρύτανη, Αθανάσιο Κατσή, για να αναλάβει το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου τον ακαδημαϊκό συντονισμό της Επιμόρφωσης μέσω του Τμήματος Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού (ΤΟΔΑ), πραγματοποιείται ο α’ κύκλος σεμιναρίων  από το Εργαστήριο Οργάνωσης, Διοίκησης Υπηρεσιών & Ποιότητας Ζωής (iSportManagement LAB).

Ένα σπουδαίο και καινοτόμο εγχείρημα, για τα δεδομένα του ελληνικού αθλητισμού, εγχείρημα. Αυτός ο κύκλος Σεμιναρίων θα προσφέρει στους συμμετέχοντες τη μοναδική ευκαιρία να βελτιώσουν και να επικαιροποιήσουν το επίπεδο των εφαρμοσμένων γνώσεων τους. Για να είναι περισσότερο ικανοί να ανταπεξέλθουν με επάρκεια, αλλά και για να αποκτήσουν ένα σαφές ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στο ολοένα και πιο απαιτητικό σύγχρονο περιβάλλον του αθλητισμού.

Τα Σεμινάρια θα παρέχονται δωρεάν μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας του Εργαστηρίου, η οποία μπορεί να εξυπηρετήσει έως και 1.000 ενδιαφερόμενους -παράγοντες και στελέχη των ερασιτεχνικών σωματείων- και θα διεξαχθούν σε 4ωρες απογευματινές Διαλέξεις στις εξής ημερομηνίες:

* Τρίτη 16 Μαρτίου (5-9 μ.μ.)

* Πέμπτη 18 Μαρτίου (5-9 μ.μ.)

* Τρίτη 23 Μαρτίου (5-9 μ.μ.) 

Τα Σεμινάρια, όπου θα διδάξουν μέλη ΔΕΠ του τμήματος Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού, με αναγνωρισμένη εμπειρία και εξειδικευμένες γνώσεις, περιλαμβάνουν τις εξής 11 θεματικές και με την ολοκλήρωση τους θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής: 

* Ο ρόλος των διοικητικών στελεχών σε αθλητικούς Οργανισμούς

* Βασικές αρχές αθλητικού μάνατζμεντ

* Βασικές αρχές αθλητικού μάρκετινγκ

* Νομικά ζητήματα στον αθλητισμό – Υποχρεώσεις Σωματείων 

* Δεξιότητες αθλητικών στελεχών – Ανθρώπινο δυναμικό

* Ηθική και Διακυβέρνηση στον αθλητισμό – Παρενόχληση και Κακοποίηση

* Εθελοντισμός στον αθλητισμό

* Σχεδιασμός, οργάνωση και υλοποίηση αθλητικών εκδηλώσεων και γεγονότων

* Οικονομικά θέματα – Σωματεία  

* Τεχνολογία και Ψηφιακός Μετασχηματισμός στον αθλητισμό

* ΜΜΕ και αθλητισμός 

Για περισσότερες πληροφορίες για τη θεματολογία, το πρόγραμμα της εκδήλωσης, αλλά και για εγγραφή, επισκεφτείτε το:

http://isportmanagement.gr/index.php/gr/