Δηλώσεις στην ΕΡΤ έκανε ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης δίνοντας το στίγμα για την επόμενη μέρα στον ελληνικό αθλητισμό.

«Αν όλα πάνε καλά τα σχέδια μας είναι αρχές Μαΐου να ανοίξουν οι εγκαταστάσεις για αυτούς που προετοιμάζονται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και μέσα Μαΐου θα ανοίξουν όλα τα γήπεδα για να ξεκινήσουν οι προπονήσεις των ποδοσφαιριστών και όσων αθλητών συνεχιστούν τα πρωταθλήματα τους. Τέλη Μαΐου με αρχές Ιουνίου θα ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα, εφόσον το αποφασίσουν οι αντιστοιχίες ομοσπονδίες», τόνισε ο Αυγενάκης.

Γίνεται αντιληπτό πως οι Ομοσπονδίες θα αποφασίσουν για την τύχη των πρωταθλημάτων. Αναφορικά με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, όπως, έχουμε επισημάνει, τις αποφάσεις θα πάρει η ΕΠΟ σε συνεργασία με τις Ενώσεις.

Για τον λόγο αυτό, ο Αυγενάκης θα περάσει ειδική διάταξη, που θα επιτρέπει στις Ομοσπονδίες να αποφασίσουν νόμιμα για τη διεξαγωγή ή όχι των πρωταθλημάτων.

«Δεν έχουμε κανένα λόγο να αρνηθούμε, άλλωστε θα περάσουμε και μια διάταξη τις επόμενες ημέρες με την οποία θα μπορεί καθαρά και νόμιμα να αποφασίσει κάθε ομοσπονδία, σε συνεργασία με τη Λίγκα και με το σύνδεσμο επαγγελματιών παικτών της, αν θα συνεχίσουν ή θα σταματήσουν το πρωτάθλημα τους», σχολίασε ο Υφυπουργός Αθλητισμού.