Την απόφαση να συνεχιστεί το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής με τη διεξαγωγή του Α’ γύρου, πήρε την Πέμπτη (25/2) η Επιτροπή Διοργανώσεων της ΕΠΟ.

Βασική προϋπόθεση αποτελεί να δοθεί το ΟΚ από την Επιτροπή Λοιμωξιολόγων για τη διεξαγωγή αγώνων, καθώς στη παρούσα φάση, επιτρέπονται μόνο οι προπονήσεις.

Οι ομάδες της Γ’ Εθνικής θα πρέπει έως την Τετάρτη 3 Μαρτίου να στείλουν έγγραφο στην ΕΠΟ, για να δηλώσουν, αν επιθυμούν ή όχι να αγωνιστούν στο πρωτάθλημα. Όσες ομάδες δεν δηλώσουν συμμετοχή, απλά θα υποβιβαστούν στα τοπικά πρωταθλήματα των Ενώσεων, δίχως να υποστούν άλλες κυρώσεις.

Ήδη άλλωστε, πολλές ομάδες έχουν εκφραστεί ανοικτά για τη μη συνέχιση του πρωταθλήματος. Ενδεικτικά να αναφέρουμε πως όλες οι ομάδες του 5ου ομίλου τάχθηκαν κατά της επανέναρξης, όπως και οι 14 από τις 16 ομάδες του 10ου ομίλου, ενώ υπάρχουν και μεμονωμένες ομάδες από τους άλλους ομίλους.

Επιπλέον, η Επιτροπή Διοργανώσεων θα εισηγηθεί την μείωση κατά 50% στα έξοδα για διαιτητές και παρατηρητές.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

«Η Επιτροπή Διοργανώσεων στην συνεδρίασή της στις 25/02/2021 αποφάσισε τη συνέχιση και την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής περιόδου 2020 -2021, με την διεξαγωγή του Α΄ Γύρου, υπό την προϋπόθεση ότι θα επιτραπεί η διεξαγωγή αγώνων.

Όλα τα σωματεία, είτε επιθυμούν να συνεχίσουν και να ολοκληρώσουν τον Α΄ Γύρο του εν λόγω πρωταθλήματος είτε όχι, παρακαλούνται να αποστείλουν στην Ε.Π.Ο. έγγραφο με την ανάλογη απόφαση του Δ.Σ. τους, έως την Τετάρτη 03/03/2021. Στην περίπτωση που δεν επιθυμούν να συνεχίσουν, θα υποβιβαστούν στις οικείες Ε.Π.Σ. χωρίς τις ανάλογες κυρώσεις.

Επίσης η Επιτροπή Διοργανώσεων αποφάσισε να εισηγηθεί στην Ε.Ε./Ε.Π.Ο., τη μείωση κατά 50% της αμοιβής των διαιτητών και παρατηρητών αγώνων και διαιτησίας για όλους τους αγώνες του ανωτέρω πρωταθλήματος έως την λήξη του».