Το πρωί της Δευτέρας (7/6) σε αίθουσα του ξενοδοχείου «Κόρινθος» ο Συνδυασμός «Όραμα για την Αλλαγή στο Κορινθιακό Ποδόσφαιρο» παρουσίασε το πρόγραμμά του εν όψει των επικείμενων εκλογών της ΕΠΣ Κορινθίας.

Ένα πρόγραμμα σε βάθος τετραετίας, που έχει ως στόχο την αναβάθμιση του Κορινθιακού ποδοσφαίρου. Την ανάδειξη του μέσα από φρέσκες, απλές και παράλληλα, καινοτόμες ιδέες, που θα αναδείξουν το προϊόν, θα το κάνουν ξανά ελκυστικό και θα το οδηγήσουν σε νέα μονοπάτια, μακριά από παγιωμένες αντιλήψεις που μόνο προβλήματα έχουν προκαλέσει.

«Είναι το πρόγραμμα του αυτονόητου», επισήμανε χαρακτηριστικά ο Χρήστος Αναγνωστόπουλος, ο οποίος παρουσίασε αναλυτικά τον Στρατηγικό Προγραμματισμό Ανάπτυξης του Συνδυασμού, στο πλευρό του επικεφαλής της παράταξης, Γιώργου Τριαντάφυλλου.

Για σχεδόν μία ώρα, ο Αναγνωστόπουλος ανέλυσε το πλήρες πλάνο της παράταξης, βασισμένο σε συγκεκριμένους πυλώνες, στόχους και δράσεις. Απόλυτα καταρτισμένος, με εξαιρετικό και σαφή λόγο, ο Αναγνωστόπουλος προχώρησε μια ξεχωριστή παρουσίαση, πρωτόγνωρη για τα δεδομένα του Νομού.

Εκεί βασίζεται και το πρόγραμμα της παράταξης. Σε πολλές, απλές και ταυτόχρονα ξεχωριστές ιδέες, που ουδέποτε έχουν εφαρμοστεί στο Κορινθιακό ποδόσφαιρο. Δράσεις, που όπως επισήμανε, σκοπεύουν να αφήσουν πίσω το παλιό κατεστημένο και να οδηγήσουν το ποδόσφαιρο της Κορινθίας στο δρόμο της επιτυχίας και της καταξίωσης.

Πάντα μέσα από σταθερές αξίες, που θα πρεσβεύουν τη διαφάνεια, την αξιοκρατία και την ισονομία. Αξίες που έχουν καταλυθεί τα τελευταία χρόνια και έχουν κρατήσει πίσω το Κορινθιακό ποδόσφαιρο.

ΕΠΣ για όλους

Το πρόγραμμα της παράταξης είναι προσαρμοσμένο πάνω σε συγκεκριμένους πυλώνες, που έχουν ως βασικό στόχο την σωστή λειτουργία της ΕΠΣ, η οποία θα σταθεί δίπλα στα σωματεία, στους ποδοσφαιριστές, στους προπονητές.

«Δεν φέρνει εντάσεις και διαφωνίες, αφορά δράσεις που μπορούμε να κάνουμε όλοι μαζί, σε σύντομο χρονικό διάστημα και με μηδενικό κόστος για πολλές από αυτές», τόνισε ο Αναγνωστόπουλος, για να προσθέσει: «Με σκληρή δουλειά και αφοσίωση μπορούμε να αναβαθμίσουμε το Κορινθιακό ποδόσφαιρο, να φέρουμε κοντά όλες τις τοπικές κοινωνίες, τα παιδιά μας που αποτελούν το μέλλον».

Όχι τυχαία άλλωστε, μια από τις δράσεις του προγράμματος αφορά αποκλειστικά τα πρωταθλήματα Υποδομών και τις Μικτές ομάδες της Ένωσης. Με κριτήρια αξιολόγησης στη πρόσληψη προπονητών, με χορηγικό πρόγραμμα, συμμετοχή και διοργάνωση τουρνουά και αναδιοργάνωση των πρωταθλημάτων υποδομής, προκειμένου να αποκτήσουν μεγαλύτερη βαρύτητα και αξιοπιστία.

Κεντρική διαχείριση

Ο Αναγνωστόπουλος μίλησε και για κεντρική διαχείριση των πρωταθλημάτων, που θα επιτρέψει στις ομάδες να ελαττώσουν το ετήσιο κόστος των προϋπολογισμών τους.

Μέσω μειοδοτικών διαγωνισμών και την συνδρομή της ΕΠΣ, θα δίνεται η δυνατότητα στα σωματεία, να γλιτώσουν χρήματα που έχουν να κάνουν με τις μετακινήσεις, το αθλητικό υλικό, ακόμη και την ασφάλεια των ποδοσφαιριστών.

Ονομασία πρωταθλήματος, αναβάθμιση Κυπέλλου και Σούπερ Καπ

Στο πλαίσιο της ανάπτυξης του δικτύου συνεργατών, μια από τις δράσεις, αφορά την ονοματοδοσία του πρωταθλήματος της Α’ Κατηγορίας. Όχι μέσα από κάποιον χορηγό, αλλά σε συνεργασία με κάποιον Οργανισμό, που προσφέρει κοινωφελές έργο στην κοινωνία. Μάλιστα, όπως είπε ο Αναγνωστόπουλος ήδη έχουν γίνει επαφές προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση.

Επιπλέον, στόχος είναι η αναβάθμιση του θεσμού του Κυπέλλου, με 4ετη σχεδιασμό για την έδρα του τελικού, ο οποίος και θα αποτελεί γιορτή για την πόλη που θα τον φιλοξενεί. Σχεδιασμός υπάρχει και για την διεξαγωγή Σούπερ Καπ, ανάμεσα σε πρωταθλητή και κυπελλούχο, επίσης σε έναν αγώνα – γιορτή, που θα έχει αποσκοπεί στην αναβάθμιση του προϊόντος.

Επαφή με Τσιχριτζή

Ο Αναγνωστόπουλος ρωτήθηκε για τη σχέση του με τον νυν πρόεδρο της ΕΠΣΚ, Μιχάλη Τσιχριτζή. «Τον σέβομαι απεριόριστα. Μάλιστα, μίλησα μαζί του και υπάρχει αμοιβαίος σεβασμός, αν και διαφωνεί με κάποιες δικές μου πρωτοβουλίες», σχολίασε χαρακτηριστικά.

Έκλεισε μάλιστα, την ομιλία του με ενωτικό μήνυμα εν όψει των εκλογών, λέγοντας πως «θα πρέπει να πάμε σε μια εκλογική διαδικασία χωρίς εντάσεις».

Νωρίτερα άλλωστε, μίλησε για διάθεση συνεργασίας που θα πρέπει να δείξει το νέο Δ.Σ. που θα προκύψει και εμφανίστηκε διαθέσιμος να βοηθήσει την ΕΠΣΚ να αλλάξει επίπεδο.

Αν μη τι άλλο, το πρόγραμμα της παράταξης του είναι προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση, πρωτοποριακό, βασισμένο σε συγκεκριμένα θέσεις και στόχους, που μπορούν να οδηγήσουν το ποδόσφαιρο της Κορινθίας σε ένα καλύτερο αύριο, φέρνοντάς το και πάλι στο προσκήνιο.

ΔΕΙΤΕ στο βίντεο όλη την παρουσίαση του προγράμματος:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ αναλυτικά το πρόγραμμα στο παρακάτω αρχείο: