Με επιστολή της στον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, η ΕΠΣ Κορινθίας ζητά παράταση της προθεσμίας έως το τέλος του 2020, για την εγγραφή των σωματείων στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων.

Η σχετική πλατφόρμα για την εγγραφή των σωματείων στο Μητρώο της ΓΓΑ άνοιξε στις 19 Μαΐου και ισχύει έως τις 5 Ιουνίου. Όπως αναφέρει στην επιστολή της η ΕΠΣΚ, οι ομάδες δεν έχουν τον απαιτούμενο χρόνο για να συγκεντρώσουν τα δικαιολογητικά, ενώ ορισμένες δεν έχουν κάνει ακόμη εκλογές για την ανάδειξη των νέων Δ.Σ.

Έτσι, η ΕΠΣ Κορινθίας ζητά παράταση εγγραφής στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων μέχρι το τέλος του έτους.

Αναλυτικά η επιστολή της ΕΠΣΚ στον Αυγενάκη:

«Κύριε Υφυπουργέ,

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΠΣ Κορινθίας θέλει να σας συγχαρεί για την πρωτοβουλία να περάσει ο αθλητισμός στη χώρα μας σε νέα ψηφιακή εποχή δημιουργώντας το Μητρώο Αθλητικών Σωματείων.

Θα θέλαμε, όμως, να ζητήσουμε παράταση της προθεσμίας μέχρι το τέλος έτους, προκειμένου αφενός τα σωματεία μας να έχουν το περιθώριο χρόνου συγκέντρωσης των δικαιολογητικών και καταχώρησης στο ΜΗΤΡΩΟ της ΓΓΑ και αφετέρου να προβούν σε διενέργεια εκλογών, τα σωματεία εκείνα που δεν έχουν κάνει εκλογές με δικαστικό αντιπρόσωπο, βάσει του νέου αθλητικού νόμου.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων».