Ανακοινώθηκε την Δευτέρα (2/11) η ιδρυτική διακήρυξη του συνδυασμού «Όραμα για την αλλαγή στο Κορινθιακό ποδόσφαιρο», που θα διεκδικήσει την ΕΠΣ Κορινθίας στις επερχόμενες εκλογές τον Ιουνίου του 2021, με επικεφαλής τον Γιώργο Τριαντάφυλλο.

Στην ιδρυτική διακήρυξη επισημαίνεται πως το ποδόσφαιρο του Νομού βρίσκεται σε τέλμα και απαξίωση, ενώ ασκείται σκληρή κριτική στην τωρινή διοίκηση της ΕΠΣΚ. Ο νέος συνδυασμός του οποίου, ηγείται ο Τριαντάφυλλος αποτελείται από παράγοντες του Κορινθιακού ποδοσφαίρου, που έχουν όρεξη για δουλειά και είναι αποφασισμένοι να αναγεννήσουν τον χώρο, φέρνοντας ξανά το ποδόσφαιρο του Νομού, εκεί που του αρμόζει, στην κορυφή του Ελληνικού ποδοσφαίρου.

Αναλυτικά το κείμενο της ιδρυτικής διακήρυξης:

“Αποτελεί κοινή διαπίστωση όλων όσων με κάθε ιδιότητα ασχολούνται με το ποδόσφαιρο, ότι το μαζικότερο λαϊκό άθλημα στην Κορινθία, νοσεί βαθύτατα.

Φίλαθλοι,αθλητές, προπονητές, διαιτητές και παράγοντες,  συμφωνούν ότι το αγαπημένο άθλημα όλων μας βρίσκεται σε τέλμα και απαξίωση.

Οι εποχές που νοιώθαμε υπερήφανοι και απολαμβάναμε το ποδόσφαιρο έχουν περάσει ανεπιστρεπτί και κάθε χρόνο πλέον μεγαλώνει η φθορά.

Ελάχιστοι ακόμα ρομαντικοί του αθλήματος επιμένουν, ματώνοντας κάθε μέρα να κρατούν όρθιες τις ομάδες τους, τα πρωταθλήματα και την αξιοπρέπεια.

Ολομόναχοι σε κρίσιμες εποχές, χωρίς καμία βοήθεια, κανένα σχέδιο και φυσικά καμία προοπτική.

Κάθε Σεπτέμβριο που μετριόμαστε οι τελευταίοι απομείναντες, βλέπουμε να απουσιάζουν πολλες Κορινθιακές ομάδες και άλλες να μην μπορούν να συνεχίσουν.

Η κατάσταση εξελίσσεται πλέον δραματικά.

Το Κορινθιακό ποδόσφαιρο, χωρίς κανένα σχέδιο, καμία βοήθεια και κανένα όραμα βουλιάζει στην ανυπαρξία.

Το ποδόσφαιρο μας από τα σαλόνια…γύρισε στα αλώνια, αφημένο στην μοίρα του.

Υπάρχουν ευθύνες για αυτό και έχουν ονοματεπώνυμο.

Η Ενωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Κορινθίας, από συλλογικό όργανο του αθλήματος, έγινε μία γραφειοκρατική διαδικασία διεκπεραίωσης των δελτίων και των ποινών.

Αντί για σχέδιο ανάπτυξης του αθλήματος και των σωματείων, οι καρεκλοκένταυροι της Ενωσης, χρησιμοποίησαν εκλεκτικές προσωπικές σχέσεις για να επανεκλεγούν.

Αντί για βοήθεια στα σωματεία που έχει γονατίσει η οικονομική κρίση και η πανδημία, η Ενωση εξελίχθηκε σε μηχανισμό είσπραξης από τα σωματεία.

Αντί για όραμα εξόδου από την ποδοσφαιρική κρίση, οι απελπισμένοι παράγοντες, βλέπουμε καθημερινά, ένα νεκρό τοπίο, το οποίο σιγά-σιγά θα μας αφανίσει όλους.

Η ηγετική ομάδα της Ενωσης, βρίσκεται στον δικό της μικρόκοσμο, αποκομμένη από το άθλημα, μακριά από τους φορείς του και απλά απολαμβάνει με νιρβάνιο τρόπο την ματαιοδοξία της καρέκλας.

Το ποδόσφαιρο μας βουλιάζει κάθε μέρα.

Τα σωματεία είναι με την θηλιά στον λαιμό.

Το άθλημα είναι απαξιωμένο.

Ηρθε η ώρα να σταματήσουμε την κατρακύλα.

Ηρθε η ώρα να αλλάξουμε την μοίρα μας και να δώσουμε ζωή στο άθλημα που είναι η ζωή μας, η οικογένεια μας, ότι αγαπάμε.

ΟΡΑΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΟ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Είναι μία συλλογική προσπάθεια που γεννήθηκε από παράγοντες που πονούν, πληρώνουν και έχουν όνειρα για το Κορινθιακό ποδόσφαιρο.

Είναι μία παράταξη, που με σχέδιο, στόχους και νέες ιδέες, μπορεί να αναγεννήσει το άθλημα, να το κάνει πάλι λαμπερό και ελπιδοφόρο.

Ξεκινώντας από την αθλητική μήτρα, των ακαδημιών μας, θέλουμε να ξαναπάμε το Κορινθιακό ποδόσφαιρο εκεί που ανήκει.

Στην κορυφή των Εθνικών πρωταθλημάτων.

Να γυρίσει ο κόσμος στα γήπεδα, να ξαναστηθούν οι ομάδες των χωριών μας, να γεννηθούν νέα αστέρια, ποδοσφαιριστές, προπονητές, διαιτητές.

Να γυρίσει στις καρδιές μας η χαρά από την συμμετοχή στα γήπεδα.

Ολοι μαζί ενωμένοι, μπορούμε να δώσουμε και πάλι λάμψη στην Κορινθία.

Καλούμε όλες τις ομάδες να πλαισιώσουν και να στηρίξουν την προσπάθεια μας.

Ο αγώνας, η αγωνία και η αγάπη είναι κοινή.

Ηρθε η ώρα της αναγέννησης.

ΟΡΑΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Εκ μέρους των σωματείων που συμμετέχουν”.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ