Το ντέρμπι στο Ξυλόκαστρο ανάμεσα στον τοπικό Ηρακλή και τον «γείτονα» Αστέρα Δερβενίου, το ερχόμενο Σάββατο (7/12) αναμένεται με τεράστιο ενδιαφέρον.

Οι δύο ομάδες και ειδικά, ο Ηρακλής, που έχει χάσει έδαφος το τελευταίο διάστημα, «καίγονται» για βαθμούς και σκοπεύουν να τα δώσουν όλα, για να φτάσουν στη νίκη.

Οι προπονητές των ομάδων, Παναγιώτης Παναγόπουλος και Νίκος Κολιμάδης μίλησαν δύο 24ωρα πριν το ντέρμπι και δεν έκρυψαν πως το ζητούμενο, δεν είναι άλλο από τους τρεις βαθμούς.

«Πρέπει να κερδίσουμε»

«Σίγουρα είναι ένα τοπικό ντέρμπι, ένα παιχνίδι γοήτρου, αλλά κυρίως βαθμολογικής σημασίας. Εμείς δεν ήμαστε στα καλύτερα μας το τελευταίο διάστημα και πρέπει να αντιδράσουμε. Σ’ αυτά τα ματς δεν μετράει τόσο η τακτική, όσο το πάθος, ο εγωϊσμός, η δύναμη.

Εμείς πρέπει να έχουμε αυτά τα στοιχεία στο παιχνίδι μας, πρέπει να δείξουμε πως το θέλουμε περισσότερο από τον αντίπαλο μας. Είναι ένα ματς που πρέπει να το κερδίσουμε και πιστεύω να το δείξουμε με την απόδοση μας στον αγωνιστικό χώρο», δήλωσε ο προπονητής του Ηρακλή, Παναγιώτης Παναγόπουλος.

Οι «πράσινοι» μετρούν τρεις σημαντικές απουσίες, καθώς θα λείψει ο τιμωρημένος Μιχάλης Καφαντάρης και οι Μπαρδούλης, Ματθαιόπουλος, λόγω υποχρεώσεων.

«Έτοιμοι να ανταποκριθούμε»

«Είναι ένα ιδιαίτερο παιχνίδι ανάμεσα σε δύο ομάδες του Δήμου που θέλουν τη νίκη για διαφορετικούς λόγους. Ο Ηρακλής για να ξεφύγει από τις τελευταίες θέσεις και να ανασάνει βαθμολογικά και εμείς για να πάμε ψηλότερα και να φτάσουμε το γρηγορότερο δυνατόν στο στόχο της παραμονής.

Σίγουρα πρόκειται για μια δύσκολη αναμέτρηση, που θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Εμείς είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις του αγώνα. Και οι δύο ομάδες έχουν ποιότητα και ελπίζω ο κόσμος να γεμίσει το γήπεδο και να ευχαριστεί το παιχνίδι», τόνισε ο τεχνικός του Αστέρα, Νίκος Κολιμάδης.

Εκτός μάχης για την ομάδα του Δερβενίου έχει τεθεί ο Τζούντι, ο οποίος τιμωρήθηκε με 3 αγωνιστικές για την αποβολή του στο ματς με το Βέλο, καθώς και ο τραυματίας Μετεβελής.