Ο ερασιτεχνικός αθλητισμός παραμένει κλειστός και παρά τις προσπάθειες και τα αιτήματα που έχουν κατατεθεί για την επανέναρξη κατηγοριών σε αρκετά αθλήματα, για άλλη μια φορά τα νέα ήταν δυσάρεστα.

Η Επιτροπή των λοιμωξιολόγων που χειρίζεται την κατάσταση και κάνει τις εισηγήσεις στην Κυβέρνηση, στην τελευταία συνεδρίαση της Παρασκευής (5/2), δεν ασχολήθηκε καθόλου με τον ερασιτεχνικό αθλητισμό.

Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλίας μίλησε σχετικά στην ενημέρωση της Παρασκευής (5/2) και ζήτησε υπομονή έως ότου να υπάρξουν εξελίξεις στον ερασιτεχνικό αθλητισμό.

«Λόγω της επιδημιολογικής εικόνας ανά την επικράτεια και λόγω της διεξοδικής συζήτησης που έγινε για την κάθε περιοχή, στην σημερινή (5/2) συνεδρίαση της Επιτροπής των λοιμωξιολόγων δεν συζητήθηκαν άλλα θέματα. Ούτε και αιτήματα διαφόρων υπουργείων όπως και αυτά από το υφυπουργείο Αθλητισμού που αφορούσαν την επανεκκίνηση περισσότερων αθλητικών, και όχι μόνο, δραστηριοτήτων.

Κατανοούμε και συμμεριζόμαστε τον προβληματισμό και τις επιπτώσεις, οικονομικές, αγωνιστικές, αλλά και ψυχολογικές στον ερασιτεχνικό αθλητισμό που αποτελεί μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας μας. Ζητούμε όμως, υπομονή, ελπίζουμε να έχουμε καλύτερη εικόνα τις προσεχείς ημέρες και να μπορέσουμε να έχουμε νέα για την αθλητική οικογένεια της χώρας μας», τόνισε χαρακτηριστικά ο Χαρδαλιάς.