Την πρόθεση της Πολιτείας να στηρίξει τον ερασιτεχνικό αθλητισμό και τα σωματεία, εξέφρασε ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μέσω τηλεδιάσκεψης, ο Αυγενάκης τόνισε πως υπάρχει έτοιμο πλάνο με άμεσα και έμμεσα μέτρα στήριξης των ερασιτεχνικών σωματείων, προκειμένου να μπορέσουν να υπάρξουν και μετά το τέλος της επιδημίας του κορονοϊού.

«Υπάρχει πλάνο στήριξης των ερασιτεχνικών φορέων. Το πως θα πείσουμε τους γονείς να φέρουν τα παιδιά τους να προπονηθούν, θα γίνει με τον χρόνο και θα πειστούν όταν νιώσουν ότι είναι ασφαλείς. Δεν πρέπει να υποκύψουμε σε οποιαδήποτε πίεση. Εμείς είμαστε προσηλωμένοι στον στόχο μας. Η άθληση είναι απαραίτητη, αλλά η ασφάλεια προέχει.

Βασικός πυλώνας είναι για εμάς ο ερασιτεχνικός αθλητισμός. Έχουμε προετοιμάσει πλαίσιο με μέτρα για την ενίσχυση των σωματείων και σε συνεργασία με τους άλλους αρμόδιους Υπουργούς, όταν θα είμαστε έτοιμοι θα κάνουμε ανακοινώσεις. Περιμένουμε έγκριση για να προχωρήσουμε σε ανακοινώσεις σε συνάρτηση και με το μητρώο αθλητικών φορέων», σχολίασε χαρακτηριστικά ο Αυγενάκης.