Η παγκόσμια έξαρση του κορονοϊού οδήγησε την Ιαπωνία και τη ΔΟΕ να αποφασίσουν τη μετάθεση των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο για το καλοκαίρι του 2021.

Στην τηλεδιάσκεψη μεταξύ του Ιάπωνα πρωθυπουργού, Σίνζο Άμπε, του προέδρου της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ (πρόεδρος της ΔΟΕ) και του προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής των Αγώνων, Γιοσίρο Μόρι επιβεβαιώθηκε η πρόθεση της Ιαπωνίας να συναινέσει στη μετάθεση των Ολυμπιακών Αγώνων, μία απόφαση που έλυσε τα χέρια της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής.

«Με τις παρούσες συνθήκες και δεδομένης της ενημέρωσης που υπάρχει μέχρι σήμερα από τον ΠΟΥ, ο πρόεδρος της ΔΟΕ και ο Πρωθυπουργός της Ιαπωνίας έφτασαν στο συμπέρασμα πως οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο πρέπει να μετατεθούν σε ημερομηνία μετά το τέλος του 2020, αλλά όχι αργότερα από το καλοκαίρι του 2021, για να εξασφαλιστεί η υγεία των αθλητών και όλων όσων εμπλέκονται σε αυτούς στην παγκόσμια κοινότητα», ανέφερε στην ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του Ιάπωνα πρωθυπουργού.

Αυτό που απομένει πλέον είναι η ανακοίνωση από την πλευρά της ΔΟΕ, για να προκύψει και τυπικά η επισημοποίηση της συγκεκριμένης απόφασης.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο ήταν προγραμματισμένοι να διεξαχθούν από τις 24 Ιουλίου έως τις 9 Αυγούστου του 2020, με την Ιαπωνία να φιλοξενεί για δεύτερη φορά στην ιστορία τη μεγαλύτερη γιορτή του αθλητισμού, μετά από τη διοργάνωση του 1964.