Μετά τις 10 Μαΐου θα αποφασίσει η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων για την επανενάρξη της λειτουργίας των Ακαδημιών.

Η Γ.Γ.Α. κατέθεσε αίτημα για άνοιγμα των Ακαδημιών, με την αρμόδια Επιτροπή να αποφασίζει την Δευτέρα (26/4) πως θα εξετάσει εκ νέου το θέμα μετά τις 10 Μαΐου.

Πέρα από τις Ακαδημίες, οι λοιμωξιολόγοι πήραν μια σειρά από αποφάσεις, που έχουν να κάνουν με τα self test, αλλά και τη λειτουργία των γυμναστηρίων.  

Οι αποφάσεις της Επιτροπής:

-Tην εξέταση της επανέναρξης των Ακαδημιών μετά από τις 10/05/2021.

-Tην εξέταση της επιστροφής των αθλητών ηλικιακών κατηγοριών στις προπονήσεις, για την εισαγωγή τους στα Πανεπιστήμια, μετά τις 10/05/2021.

-Tη χρήση self-test στις ατομικές προπονήσεις, μόνο για τους υποψηφίους για εισαγωγή στα ΤΕΦΑΑ και τις στρατιωτικές σχολές.

-Tη μη έγκριση της χρήσης αποκλειστικά του self-test στον αθλητισμό, σε αντικατάσταση του μοριακού και αντιγονικού ελέγχου, δεδομένου ότι αφορά δραστηριότητες υψηλού κινδύνου.

-Tην άμεση συγκρότηση υποεπιτροπής καθορισμού “υψηλού και χαμηλού κινδύνου αθλημάτων”, καθώς και οδικού χάρτη επαναλειτουργίας των αθλητικών δραστηριοτήτων, που θα αποτελείται από τους κ. Τσιόδρα, Σαρόγλου, Χατζηγεωργίου, Παπαευαγγέλου και Σύψα και θα συνεργαστεί με την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Όσο για το θέμα των Γυμναστηρίων, επιφυλάχθηκαν να το εξετάσουν μετά το Πάσχα, αξιολογώντας τα επιδημιολογικά στοιχεία που θα υπάρχουν έως τότε.