Με ανακοίνωση της η ΕΠΟ έσπευσε να ξεκαθάρισει πως οι Κυπελλούχοι των Ενώσεων για τη φετινή σεζόν, θα αναδειχθούν μέσα από κλήρωση.

Η απόφαση ήρθε σε συνέχεια της οριστικής διακοπής όλων των ερασιτεχνικών διοργανώσεων και πλέον, οι νικητές της διοργάνωσης του Κυπέλλου θα προκύψουν μετά από κλήρωση, που θα διενεργήσουν οι ΕΠΣ.

«Σε συνέχεια της ομόφωνης απόφασης της Εκτ. Επιτροπής της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας για οριστική διακοπή της διεξαγωγής όλων των εθνικών και τοπικών ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων, καθώς και των διοργανώσεων κυπέλλου, την αρμοδιότητα και ευθύνη διεκπεραίωσης των οποίων έχουν οι Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων, η επιτροπή διοργανώσεων της ΕΠΟ διευκρινίζει τα ακόλουθα.

Στις περιπτώσεις που ο κυπελλούχος δεν έχει ήδη αναδειχθεί βάσει αγωνιστικού αποτελέσματος, τότε η ανάδειξή του θα γίνει με τη διαδικασία της κλήρωσης, στην οποία θα λάβουν μέρος τα σωματεία που έχουν ήδη προκριθεί στην τελική ή στην ημιτελική φάση της διοργάνωσης. Την ευθύνη διενέργειας της σχετικής διαδικασίας έχουν οι Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων», αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΠΟ.

Έτσι, η ΕΠΣ Κορινθίας θα προχωρήσει σε κλήρωση για την ανάδειξη του φετινού Κυπελλούχου Κορινθίας. Οι τέσσερις ομάδες που θα μπουν στην κληρωτίδα είναι οι Κόρινθος ’06, Ελλάς Βέλου, ΑΟ Λουτράκι και Ηρακλής Ξυλοκάστρου, οι οποίες, είχαν δώσει τους πρώτους αγώνες της ημιτελικής φάσης, πριν την διακοπή της διοργάνωσης.