Μετά και το σπουδαίο διπλό στο Θώδειο επί του ΑΟΛ, η Ελλάς Βέλου τρέχει ένα σερί τεσσάρων νικών, που την έφεραν στους 28 βαθμούς.

Η Ελλάς βρέθηκε στο +10 από τη ζώνη του υποβιβασμού και τα χαμόγελα επέστρεψαν στο Βέλο, καθώς η ομάδα φανέρωσε τις δυνατότητες της, πήρε τα πάνω της αγωνιστικά και ψυχολογικά.

Ο ψυχολογικός τομέας ήταν και το κλειδί της ανάκαμψης της ομάδας, σύμφωνα με τον Σταύρο Μπινιάρη. «Μετά τις 6 συνεχόμενες ήττες που έφεραν την ομάδα σε δύσκολη θέση, το βάρος έπεσε στην ψυχολογία. Συζητήσαμε πολύ με τους ποδοσφαιριστές, αλλάξαμε και κάποια πράγματα στο αγωνιστικό πλάνο και ήρθαν τα πρώτα καλά αποτελέσματα, που έδωσαν ώθηση», επισήμανε ο έμπειρος τεχνικός, για να προσθέσει:

«Τα παιδιά κατάλαβαν τι πρέπει να κάνουν και τους αξίζουν συγχαρητήρια. Η ομάδα ανέβασε την αγωνιστικότητα και τη συγκέντρωση της και μέσα και από τη καλή ψυχολογία έχτισε χαρακτήρα, πήρε σημαντικές νίκες. Πρέπει να συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό για να πάμε ακόμη καλύτερα και το τέλος της σεζόν να βρει την ομάδα ψηλά στη βαθμολογία».

Σημαντικό ρόλο στην άνοδο της Ελλάδας Βέλου έπαιξε και η παρουσία του Δημήτρη Ψυχογιού, ο οποίος μπήκε στο τεχνικό τιμ ως συνεργάτης του Μπινιάρη. Άμεσα προσαρμόστηκε στις απαιτήσεις και το ρόλο του, βρισκεταί κοντά στους παίκτες και έχει συμβάλει κι αυτός στα θετικά αποτελέσματα του τελευταίου διαστήματος.

Μεγάλη ικανοποίηση επικρατεί και για τη παρουσία των νεαρών παικτών, που προέρχονται από την Ακαδημία του συλλόγου. Οι πιτσιρικάδες βελτιώνονται συνεχώς, έχουν βοηθήσει ουσιαστικά στη πορεία της ομάδας και δείχνουν πως με σκληρή δουλειά το μέλλον τους ανήκει.