Για την κατάσταση που επικρατεί στη Γ’ Εθνική μίλησε ο ποδοσφαιριστής του Γιούχτα, Τάσος Τριανταφύλλου.

Ο έμπειρος επιθετικός, ο οποίος εκπροσωπεί τους ποδοσφαιριστές του 10ου ομίλου στην επιτροπή παικτών της Γ’ Εθνικής, που έχει συσταθεί, εξέφρασε την άποψή του πως δύσκολα θα ξαναρχίσει το πρωτάθλημα, ενώ δεν δίστασε να «καρφώσει» προέδρους συλλόγων, τονίζοντας πως «υπάρχουν μεμονωμένα τηλεφωνήματα από προέδρους προς την ΕΠΟ να μην επαναρχίσουν τα πρωταθλήματα. Αν είχαμε την πλειοψηφία των προέδρων μαζί μας, θα είχαμε μπει στο γήπεδο».

Αναλυτικά οι δηλώσεις Τριανταφύλλου:

«Η δική μου εκτίμηση είναι ότι φέτος δεν νομίζω να παιχθεί μπάλα. Έχω μπει τόσο βαθιά μέσα σ’ αυτή την υπόθεση, έχω ασχοληθεί πάρα πολύ από την αρχή που ξεκίνησε, από πριν τα Χριστούγεννα, όσες φορές έχω μιλήσει τώρα το τρίμηνο αυτό δεν έχω μιλήσει σ’ όλη μου την καριέρα.

Αν από την αρχή του αγώνα αυτού που έχουμε ξεκινήσει οι παίκτες και δεν έχει τελειώσει βέβαια ακόμα, είχαμε τους προέδρους των ομάδων μαζί μας, η την πλειοψηφία των προέδρων των ομάδων, αυτή τη στιγμή θα είχαμε μπει στο γήπεδο.

Γιατί όταν εμείς ξεκινήσαμε να δίνουμε τον αγώνα, να κάνουμε τις τηλεδιασκέψεις με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, τα κρούσματα ήταν σε χαμηλό επίπεδο. Αν είχαμε λοιπόν τη βοήθεια και πίεζαν και αυτοί την ΕΠΟ με κάποιο τρόπο όπως για παράδειγμα το οικονομικό σκέλος. Οι πρόεδροι έχουν πληρώσει τα παράβολα συμμετοχής στο πρωτάθλημα και όταν πάει μια ομάδα και τα ζητήσει εντάξει δεν το συζητώ.

Αλλά αν πάνε από τις 132 νομίζω ομάδες που είναι στη Γ’ Εθνική οι 90 και τους ζητήσουν τα χρήματα αυτά πίσω τι νομίζεις ότι θα κάνουν στην Ομοσπονδία, θα τους πουν πάρτε τα;

Είναι ένα μέτρο πίεσης και αυτό προς το συγκεκριμένο θεσμικό όργανο, την ΕΠΟ. Να πιέσουν οι παράγοντες. Αλλά εμείς βρήκαμε και τον μπελά μας από τους παράγοντες ότι πάμε να πουλήσουμε παραγοντιλίκι και να το παίξουμε παράγοντες στη θέση αυτών και των προέδρων. Και νομίζω ότι είναι και η καλύτερή τους που δεν παίζουμε κιόλας, μου αφήνει αυτή την αίσθηση. 

Έχουμε μάθει πολλά πράγματα από την ΕΠΟ. Ότι δέχεται τηλεφωνήματα από προέδρους όχι βέβαια οργανωμένα αλλά μεμονωμένα να μην επαναρχίσουν τα πρωταθλήματα. Έχουμε μάθει ονόματα, έχουμε μάθει πράγματα. Τηλεφωνήματα και από την Κρήτη και έχουμε μείνει με το στόμα ανοικτό.

Δεν μπορούμε να πιέσουμε κάποιον άλλο εμείς οι ποδοσφαιριστές. Εκτός και αν μαζευτούν αύριο όλοι οι πρόεδροι όλης της Ελλάδας των ομάδων της Γ’ Εθνικής και έρθουν και πουν ελάτε παρέα όλοι μαζί και πάμε και πιέσουμε όλους, Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, Υφυπουργούς, τα πάντα».