Καμία διάθεση δεν υπάρχει από πλευράς ΕΠΟ να αλλάξει η προκήρυξη της Γ’ Εθνικής, σε ότι έχει να κάνει με τον υποβιβασμό των ομάδων στους 10 ομίλους του φετινού πρωταθλήματος.

Παρότι πρόσφατα, Επιτροπή ομάδων της Γ’ Εθνικής ζήτησε από την ΕΠΟ να μην υπάρξει κανένας υποβιβασμός, ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας, Στέργιος Αντωνίου έσπευσε να βάλει τέλος στο θέμα. Με δηλώσεις του ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο, ενώ η νέα σεζόν θα διεξαχθεί με πρωτάθλημα 6 ομίλων.  

«Είναι παράνομο να αλλάξει μια προκήρυξη αφότου τελειώσει το πρωτάθλημα. Οι προκηρύξεις δεν  αλλάζουν παρά μόνο αν μεσολαβήσει κάποιος νόμος. Σύμφωνα με τον ΚΑΠ δεν μπορεί να τροποποιηθεί μια προκήρυξη. Φέτος, άλλαξε όταν διεκόπη το πρωτάθλημα λόγω της ανωτέρας βίας του κορονοϊού.

Οι ομάδες που έχουν υποβιβαστεί, έχουν υποβιβαστεί. Το πρωτάθλημα ξεκίνησε ξανά, έτσι ώστε να ολοκληρωθεί και να υποβιβαστούν οι ομάδες προκειμένου του χρόνου να διορθωθεί η κατηγορία», τόνισε ο Αντωνίου, για να προσθέσει:

«Η σκέψη και ο προγραμματισμός για την επόμενη χρονιά είναι έξι όμιλοι, όχι επτά που έχει ακουστεί. Οι Κρητικές ομάδες πιθανότατα θα διασπαστούν όπως και παλιότερα και θα απορροφηθούν από τους ομίλους των Αθηνών και του Πειραιά. Είναι δύσκολο να συνεχίσει να υπάρχει Κρητικός όμιλος και να περιέχει μόνο δέκα ομάδες οπότε προς το παρόν η εκδοχή λέει να συμμετάσχουν στους ομίλους αυτούς».