Ο ερασιτεχνικός αθλητισμός έχει… κατεβάσει ρολά και όπως επισήμανε ο Λευτέρης Αυγενάκης, στη παρούσα φάση δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα για το πότε θα γίνει η επιστροφή στη δράση.

Σε δηλώσεις του, ο Υφυπουργός Αθλητισμού ήταν ξεκάθαρος, τονίζοντας πως τα πάντα θα εξαρτηθούν από τις εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων.

«Δεν είμαστε σε θέση να δώσουμε χρονοδιάγραμμα για την επανεκκίνηση του ερασιτεχνικού αθλητισμού. Όσο σεβόμαστε τις οδηγίες των ειδικών τόσο πιο γρήγορα θα επιστρέψουμε. Εύχομαι το συντομότερο να περιορίσουμε τη μετάδοση του κορονοϊού και να επιστρέψουμε στους αγωνιστικούς χώρους. Τα πάντα εξαρτώνται από τις εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων που έχουν τον τελευταίο λόγο», δήλωσε ο Αυγενάκης, για να προσθέσει:

«Κατανοώ πλήρως όλους τους αθλητές που επιθυμούν να επιστρέψουν στα γήπεδα. Αυτή την ώρα η προτεραιότητα είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής. Έχουμε τα αυτιά μας ανοιχτά. Υπάρχει μία εμπειρία από την πρώτη καραντίνα και θεωρούμε ότι η επιστροφή αυτή την φορά θα είναι πιο εύκολη. Ωστόσο όλα θα γίνουν μετά την συμβουλή των λοιμωξιολόγων».