Μετά από 70 χρόνια, ο Ηρακλής Ξυλοκάστρου θα πάρει ξανά μέρος στο Κύπελλο Ελλάδας.

Η κλήρωση για τον Κυπελλούχο Κορινθίας χαμογέλασε στον Ηρακλή, που ετοιμάζεται για μια ιστορική συμμετοχή στο Κύπελλο Ελλάδας της σεζόν 2020-21.

Στις τάξεις του συλλόγου είναι ιδιαίτερα χαρούμενοι για τη συγκεκριμένη εξέλιξη και μέσα από τη σελίδα του Ηρακλή στο Facebook, έγινε η σχετική αναφορά, που γυρίζει το χρόνο στο μακρινό 1950, όταν για δύο σερί σεζόν, η ομάδα πήρε μέρος στο Κύπελλο Ελλάδας.

Αναλυτικά η ανάρτηση του συλλόγου:

Οι διακρίσεις για την ομάδα αλλά και την πόλη μας -η οποία θα κληθεί και πάλι να φιλοξενήσει ομάδες από όλη την Ελλάδα- δεν έχουν τέλος!

Ξεχωριστή σημασία και ιδιαίτερη τιμή αποτελεί για την ομάδα μας η αλλαγή στο θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδας που διοργανώνει η ΕΠΟ, στον οποίο από πέρσι συμμετέχουν και οι Κυπελλούχοι των Ενώσεων (ΕΠΣ).

Έτσι, ο Ηρακλής Ξυλοκάστρου θα λάβει μέρος από τον Α’ Γύρο του Κυπέλλου Ελλάδας της ερχόμενης σεζόν 2020-21 (περισσότερες λεπτομέρειες για τη διοργάνωση θα δοθούν αργότερα).

Αν ανατρέξει όμως κάποιος στα αρχεία της ιστορίας θα βρει πως η ομάδα μας, μετράει ακόμα δύο συμμετοχές στο Κύπελλο Ελλάδας, τις σεζόν 1949-50 και 1950-51. Η Ένωση Αργολιδοκορινθίας (της οποίας μία εκ των ιδρυτικών ομάδων ήταν και ο Ηρακλής), ιδρύθηκε το 1949 και κατόπιν μέσω αυτής συμμετείχαν εκπρόσωποι από το Νομό μας για μερικά χρόνια μέχρι να αλλάξει ο κανονισμός για τις συμμετοχές.

Για την ιστορία θα αναφέρουμε τα ματς της ομάδας μας εκείνες τις δύο σεζόν, τη μία εκ των οποίων συναντάμε και τον Άρη Ξυλοκάστρου, ομάδα που με την πάροδο των ετών έπαψε να λειτουργεί!

Σεζόν 1949-50
Α’ φάση (13/11/1949)
Ηρακλής Ξυλοκάστρου – Άρης Βοχαϊκού: 2-1

Β’ φάση (27/11/1949)
Πέλοψ Κιάτου – Ηρακλής Ξυλοκάστρου: 5-2

Σεζόν 1950-51
Α’ φάση
Ηρακλής Ξυλοκάστρου – Άρης Ξυλοκάστρου: 2-1

Β’ φάση
Ολυμπιακός Κορίνθου – Ηρακλής Ξυλοκάστρου: 7-2