Η οικονομική κρίση της τελευταίας δεκαετίας άφησε τα σημάδια της στη χώρα και δεν θα μπορούσε να αφήσει ανεπηρέαστο το ποδόσφαιρο.

Το Κορινθιακό ποδόσφαιρο μετρά κι αυτό τις πληγές του τα τελευταία χρόνια, καθώς οι απώλειες είναι πολλές. Μέσα σε μια επταετία το δυναμικό των σωματείων συρρικνώθηκε, τα πρωταθλήματα έχουν αποδυναμωθεί, ιστορικές ομάδες του Νομού έπαψαν να υπάρχουν.

Το ποδόσφαιρο της Κορινθίας «πονάει», τα έσοδα είναι ελάχιστα, οι παράγοντες «ματώνουν» για να τα βγάλουν πέρα. Η κατάσταση είναι δύσκολη και το μέλλον μόνο ευοίωνο δεν δείχνει.

Η σύγκριση με τη σεζόν 2012-13

Την αγωνιστική περίοδο 2012-2013, η Α1, όπως ονομαζόταν τότε, η Α’ κατηγορία αποτελούταν από 16 ομάδες, όπως και η Α2, η σημερινή Β’ κατηγορία. Το ίδιο συμβαίνει και τώρα στις δύο πρώτες κατηγορίες, όμως, η τεράστια διαφορά έχει να κάνει με τη Γ’ κατηγορία.

Εκείνη τη σεζόν ονομαζόταν Β’ κατηγορία και αποτελούνται από δύο ομίλους, των 16 και 15 ομάδων αντίστοιχα. Συνολικά 31 σύλλογοι, ενώ φέτος η Γ’ κατηγορία ξεκίνησε με 12 και με την αποχώρηση του Απέσσα Χαλκίου, θα τελειώσει με 11!

Το 2012-13 οι ομάδες στις 3 κατηγορίες της ΕΠΣ Κορινθίας ήταν 16+16+31, σύνολο 63. Συν την Κόρινθο που έπαιζε στη Γ’ Εθνική και τον Πέλοπα στη Δ’ Εθνική, φτάνουμε στις 65. Πλέον και με την αποχώρηση του Απέσσα, έχουμε 16+16+11, σύνολο 43. Η μόνη ομάδα που έχει δημιουργηθεί σε σχέση με τότε είναι ο Βελλερεφών Αρχαίας Κορίνθου.

«Διαλύθηκαν» 23 ομάδες

Αν μη τι άλλο, η σύγκριση με το πρόσφατο παρελθόν, προκαλεί απογοήτευση. Μέσα σε 7 χρόνια «διαλύθηκαν» 23 ομάδες, ανάμεσα τους ιστορικά σωματεία με σημαντική πορεία τις περασμένες δεκαετίες στο Κορινθιακό ποδόσφαιρο, όπως η Δάφνη Εξαμιλίων, ο Παμβοχαϊκός, ο Σολωμός, ο Αετός Αγγελοκάστρου, η Περαχώρα.  

Αναλυτικά οι 23 ομάδες που αποχώρησαν από το Κορινθιακό ποδόσφαιρο τα τελευταία χρόνια, είναι οι εξής: Άρης Αρχαίας Κορίνθου, ΑΟ Αλμυρής, Σολωμός, Αετός Αγγελοκάστρου, Άρης Κορίνθου, Γαλάζιοι Νέοι, Αστέρια Λουτρακίου, Αίας Αγιονορίου, ΠΓΣ Κόρινθος, Σοφικό ’05,  Δάφνη Εξαμιλίων, ΑΣ Λουτρακίου, ΠΑΟ Κουταλά, ΑΠΣ Αγιάννης, Περαχώρα, Φωκάς Αρχ. Κλεωνών, Άρατος Βασιλικού, Κεραυνός Μ. Βάλτου, Θύελλα Λεοντίου, Παμφενεατικός, Ατρόμητος Μποζικών, Παμβοχαϊκός, Απέσσας.