Ο… ποδοσφαιρικός χρόνος «σταμάτησε» στις 12 Μαρτίου, λόγω κορονοΐου και πλέον, μένει να δούμε πότε θα πάρει και πάλι εμπρός.

Κάθε αθλητική δραστηριότητα έχει απαγορευθεί έως και τις 27 Μαρτίου σε πρώτη φάση και όλα δείχνουν πως το ίδιο θα συμβεί και τον Απρίλιο. Με τις έως τώρα επίσημες ανακοινώσεις της Κυβέρνησης, η χώρα θα βγει από την καραντίνα τουλάχιστον σε 2 μήνες, οπότε, αν όλα πάνε καλά, η ποδοσφαιρική δράση θα αρχίσει και πάλι στα μέσα Μαΐου.

Η αποχή είναι μεγάλη για τους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, αλλά και για τους ερασιτέχνες. Για μία εβδομάδα χωρίς προπόνηση, ο ποδοσφαιριστής θέλει δύο για να επανέλθει. Ο κίνδυνος τραυματισμών είναι μεγάλος και όπως αναφέρουν οι ειδικοί, θα χρειαστεί κάποιο διάστημα προετοιμασίας με ενταντικές προπονήσεις, προκειμένου οι ποδοσφαιριστές να μπορέσουν να παιξούν και πάλι παιχνίδια.

Γίνεται αντιληπτό πως η ανησυχία προπονητών και γυμναστών είναι μεγάλη και η ολοκλήρωση των ερασιτεχνικών πρωταθλήματων αποτελεί δύσκολο ζητούμενο. Η ΕΠΟ και οι Ενώσεις θα κληθούν να πάρουν σημαντικές αποφάσεις για το αν και πως θα ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα.

Έως πότε μπορεί να επιμηκυνθεί χρονικά η σεζόν; Θα μπορέσουν οι ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές να βγάλουν διπλά παιχνίδια (Τετάρτη – Κυριακή), εφόσον αυτό κριθεί αναγκαίο; Καίρια ερωτήματα, τα οποία καλούνται να απαντηθούν.

Πλέον, άπαντες είναι σε φάση αναμονής, καθώς το πρωταρχικό ζητούμενο είναι να βγει η χώρα νικήτρια στη μάχη με τον κορονοϊό. Το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο δοκιμάζεται κι αυτό και το σίγουρο είναι πως η σεζόν 2019-20 θα μείνει στην ιστορία.