Νέα δεδομένα για την Γ’ Εθνική, καθώς η ΕΠΟ προχώρησε στην τροποποίηση της ανακοίνωσης, αναφορικά με την συνέχιση του πρωταθλήματος.

Συγκεκριμένα, ενώ την Πέμπτη (25/2) το Δελτίο Τύπου ανέφερε πως η Επιτροπή Διοργανώσεων πήρε απόφαση για τη συνέχιση του πρωταθλήματος και την ολοκλήρωση του με τη διεξαγωγή ενός γύρου, την Παρασκευή (26/2), έγινε διόρθωση και πλέον, γίνεται λόγος για εισήγηση στην Εκτελεστική Επιτροπής της Ομοσπονδίας, που πλέον, θα πάρει την τελική απόφαση.

Πάντα φυσικά, με την προϋπόθεση πως θα επιτραπεί η διεξαγωγή αγώνων από την Επιτροπή των λοιμωξιολόγων. Ακόμη στη νέα ανακοίνωση προστέθηκε πως ως ημερομηνία επανέναρξης του πρωταθλήματος ορίζεται η Κυριακή 28 Μαρτίου.

Τέλος, όπως τονίστηκε εξ’ αρχής, οι ομάδες έχουν προθεσμία έως την Τετάρτη 3 Μαρτίου, να ενημερώσουν την ΕΠΟ, αν θα συνεχίσουν ή όχι στο πρωτάθλημα. Όσοι σύλλογοι αποχωρήσουν, υποβιβάζονται στα τοπικά πρωταθλήματα, χωρίς άλλες κυρώσεις.

Αναλυτικά η νέα ανακοίνωση για τη Γ’ Εθνική:

«Η Επιτροπή Διοργανώσεων στη συνεδρίασή της στις 25/02/2021 αποφάσισε να εισηγηθεί στην ΕΕ/ΕΠΟ τη συνέχιση και την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής περιόδου 2020 -2021, με την διεξαγωγή του Α΄ Γύρου, υπό την προϋπόθεση ότι θα επιτραπεί η διεξαγωγή αγώνων.

Όλα τα σωματεία, είτε επιθυμούν να συνεχίσουν και να ολοκληρώσουν τον Α΄ Γύρο του εν λόγω πρωταθλήματος είτε όχι, παρακαλούνται να αποστείλουν στην Ε.Π.Ο. έγγραφο με την ανάλογη απόφαση του Δ.Σ. τους, έως την Τετάρτη 03/03/2021. Στην περίπτωση που δεν επιθυμούν να συνεχίσουν, θα υποβιβαστούν στις οικείες Ε.Π.Σ. χωρίς τις ανάλογες κυρώσεις.

Ως ημερομηνία επανέναρξης του Πρωταθλήματος ορίζεται η Κυριακή 28/03/2021.

Επίσης, εκτός των ανωτέρω, η Επιτροπή Διοργανώσεων αποφάσισε να εισηγηθεί στην Ε.Ε./Ε.Π.Ο., τη μείωση κατά 50% της αμοιβής των διαιτητών και παρατηρητών αγώνων και διαιτησίας για όλους τους αγώνες του ανωτέρω πρωταθλήματος έως την λήξη του».