Με συμπληρωμένα τα 2/3 του πρωταθλήματος της Α’ Κατηγορίας κάποιες ομάδες αντιμετωπίζουν σημαντικό πρόβλημα στο σκοράρισμα και αναζητούν τις λύσεις για τη βελτίωση στο τελευταίο κομμάτι της σεζόν.

Η ανάγκη για βαθμούς μεγαλώνει και όσοι δεν έχουν το εύκολο γκολ, ξέρουν καλά πως τα πράγματα θα δυσκολέψουν. Τα γκολ είναι αυτά που δίνουν νίκες και όχι τυχαία, οι ομάδες που αντιμετωπίζουν επιθετικό πρόβλημα, είναι απ’ αυτές που εμπλέκονται στη μάχη της σωτηρίας.

Την χειρότερη επίθεση της κατηγορίας διαθέτει ο Ηρακλής Ξυλοκάστρου που έχει πετύχει 18 γκολ σε 20 αγώνες. Ακολουθούν ο Αστέρας Δερβενίου και ο Ολυμπιακός Λουτρακίου που έχουν από 19 γκολ και αμέσως μετά η Θύελλα Κάτω Διμηνιού με 20.

Με εξαίρεση την Θύελλα, που διαθέτει τον Κώστα Πρίφτη, ο οποίος έχει βάλει 15 γκολ, οι άλλες τρεις ομάδες, δεν έχουν κάποιον ποδοσφαιριστή που να βρίσκεται ψηλά στον πίνακα των σκόρερ.

Φυσικά, το γκολ είναι και ομαδική δουλειά, με βοήθειες και από τους μέσους, ακόμη και από αμυντικούς, καθώς και οι στημένες φάσεις είναι σημαντικός τομέας επίτευξης γκολ στο σύγχρονο ποδόσφαιρο.

Οι προπονητές των τεσσάρων συλλόγων αναζητούν τις λύσεις για τη βελτίωση στο σκοράρισμα και ελπίζουν πως στο τελευταίο τρίτο του πρωταθλήματος θα έρθουν και τα γκολ. Οι ομάδες άλλωστε, δίνουν μάχη για τη παραμονή και κάθε γκολ από εδώ και στο εξής θα είναι πολύτιμο.