Αντίστροφα μετρά ο χρόνος, προκειμένου να παρθούν οι αποφάσεις για τα πρωταθλήματα της σεζόν 2020-21.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΠΣ Κορινθίας αναμένεται να συνεδριάσει μες το επόμενο δεκαήμερο και να αποφασίσει για το πως θα διαμορφωθεί ο χάρτης της νέας σεζόν.

Όλο αυτό το διάστημα, η ΕΠΣΚ επεξεργάζεται λεπτομερώς το ζήτημα και κρατά κλειστά τα χαρτιά της. Την ίδια στιγμή, όπως είχαμε επισημάνει σε ρεπορτάζ στις 12 Μαΐου, οι πληροφορίες αναφέρουν πως θα υπάρξει αναδιάρθρωση των κατηγοριών.

Α’ με 20 ομάδες

Πάμε να δούμε τι αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες ως προς το θέμα. Όλα δείχνουν πως η νέα σεζόν θα διεξαχθεί με τρεις κατηγορίες. Όπως προαναφέραμε, υπάρχει πρόθεση να γίνει αναδιάρθρωση και η Α’ Κατηγορία της νέας σεζόν να διεξαχθεί με 20 ομάδες, κάτι που μάλλον «κλειδώνει».

Η Κόρινθος ’06 παίρνει τη θέση του Ατρόμητου Χιλιομοδίου, δεν υποβιβάζεται καμία ομάδα και στις 16 προστίθενται, οι 4 πρώτοι (Άγιοι Θεόδωροι, Ολυμπιακός Άσσου, Άρης Βοχαϊκού, Κύψελος) της φετινής Β’ Κατηγορίας.

Αυτό που φαίνεται πως δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη είναι αν το πρωτάθλημα διεξαχθεί σε έναν ή δύο ομίλους. Σε περίπτωση ενός ομίλου, μιλάμε για ένα πρωτάθλημα 38 αγωνιστικών! Ακούγεται πως υπάρχει σκέψη και για εμβόλιμες αγωνιστικές, κάποιες Τετάρτες, προκειμένου να βγει το πρόγραμμα.

Αν οδηγηθούμε σε δύο ομίλους των 10 ομάδων, που θα χωριστούν με γεωγραφικά κριτήρια, τότε, ο τίτλος του πρωταθλητή, καθώς και ο υποβιβασμός θα κριθούν μέσω πλέι οφ.

Β’ με 16 ομάδες

Για την Β’ Κατηγορία, προβλέπεται και πάλι πρωτάθλημα 16 ομάδων. Να μην υποβιβαστεί δηλαδή, καμία ομάδα από τη φετινή σεζόν και στις 12 να προστεθούν από τη Γ’, το Σπαθοβούνι, η Λυκοποριά, ο Μαψός και η Προοδευτική Περιγιαλίου.

Γ’ Κατηγορία με νέες συμμετοχές!

Στο προηγούμενο ρεπορτάζ είχαμε επισημάνει πως μένουν μόλις 7 ομάδες στη Γ’ Κατηγορία, ενδεχομένως και 8, αν επανέλθει ο Απέσσας. Η κατάργηση της κατηγορίας και η αφομοίωση στη Β’ (με δημιουργία 2 ομίλων) ήταν ορατή ωστόσο, φαίνεται πως τα δεδομένα έχουν αλλάξει.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως η Γ’ Κατηγορία θα παραμείνει, καθώς αναμένεται να προστεθούν νέοι σύλλογοι! Ομάδες που θα επιστρέψουν μετά από χρόνια. Λέγεται πως ήδη 3 ομάδες έχουν εκφράσει τέτοια πρόθεση και φαίνεται πως είναι ικανό να δημιουργηθεί πρωτάθλημα με 10 έως και 12 ομάδες.

Ακόμη πάντως, τίποτα δεν είναι απόλυτα βέβαιο. Και αυτό γιατί όπως έχουμε τονίσει, κάποιες ομάδες ενδεχομένως να μην κατέβουν στη νέα σεζόν, λόγω οικονομικών προβλημάτων, οπότε οι αριθμητικές ισορροπίες, μπορεί να αλλάξουν εκ νέου.