Με ανακοίνωσή της, η ΕΠΟ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, αναφορικά με τη δυνατότητα διεξαγωγής των πρωταθλημάτων της Football League, της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας και της Α’ Εθνικής Γυναικών.

Την Τετάρτη (27/1) η ομοσπονδία πήρε θέση και ενώ την Παρασκευή (29/1) αναμένεται η απόφαση των λοιμωξιολόγων για το αν και πότε θα ξεκινήσουν οι προπονήσεις στις συγκεκριμένες κατηγορίες.

Η ΕΠΟ επισημαίνει πως έχει προτείνει το σχετικό αυστηρό υγειονομικό πρωτόκολλο και περιμένει την εγκρισή του, καθώς όπως τονίζεται τα χρονικά περιθώρια στενεύουν και ενώ εκατοντάδες οικογένειες αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

«Δεκάδες επαγγελματικές και ερασιτεχνικές ομάδες, εκατοντάδες εργαζόμενοι στο χώρο του ποδοσφαίρου με τις οικογένειές τους και χιλιάδες ποδοσφαιριστές και ποδοσφαιρίστριες ζουν καθημερινά με την αγωνία και την προσμονή της επιστροφής στους αγωνιστικούς χώρους και την κανονικότητα της καθημερινής τους δραστηριότητας.

Η απόφαση γι’ αυτό βρίσκεται στα χέρια των αρμοδίων επιστημόνων που έχουν επιφορτιστεί με τη λήψη αποτελεσματικών μέτρων για την προάσπιση της δημόσιας υγείας.

Σε αυτό το ασφυκτικό πλαίσιο, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία έχει ήδη καταθέσει τον σχετικό προτεινόμενο σχεδιασμό -που περιλαμβάνει και το απαιτούμενο πλήρες υγειονομικό πρωτόκολλο- και με αλλεπάλληλες πρωτοβουλίες και διαρκείς επικοινωνίες προς τους Υπουργούς κ.κ. Βορίδη και Κικίλια, τον Υφυπουργό Πολιτισμού & Αθλητισμού κ. Αυγενάκη και τον Γενικό Γραμματέα του Υπ. Υγείας κ. Πρεζεράκο, έχει ενθαρρύνει επανειλημμένα την επιτροπή των επιστημόνων, ώστε να προχωρήσει στην έγκριση του πρωτοκόλλου (ή και τη βελτίωσή του εφόσον αυτό κρίνεται απαραίτητο) και κατά συνέπεια στην αποδοχή του αιτήματος έναρξης των προπονήσεων των ομάδων της Football league, της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας και της Α΄ Εθνικής κατηγορίας γυναικών.

Με απόλυτο σεβασμό στις απαιτήσεις διαχείρισης της υφιστάμενης κατάστασης, ζητούμε από όλους να αντιληφθούν ότι τα χρονικά περιθώρια δυνατότητας διεξαγωγής των εν λόγω πρωταθλημάτων εξαντλούνται και η επιβίωση εκατοντάδων οικογενειών βρίσκεται πλέον σε άμεσο κίνδυνο».