Την αντίθεσή του στα πλάνα που κυκλοφορούν το πρόσφατο διάστημα για την αναδιάρθρωση των κατηγοριών, εξέφρασε ο Γιάννης Βασιλόπουλος.

Με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο προπονητής της Κορίνθου κάνει λόγο για φανταστικά και ανεφάρμοστα πλάνα και παράλληλα, επισημαίνει πως απαιτούνται ιδέες και προτάσεις που θα δώσουν πνοή στο Κορινινθιακό ποδόσφαιρο και δεν θα το καταδικάσουν.

Αναλυτικά η τοποθέτηση του Βασιλόπουλου:

«Το τελευταίο διάστημα διαβάζω σε διάφορα αθλητικά σάιτ για δήθεν σενάρια, τα οποία αφορούν μια αναδιάρθρωση των κατηγοριών της ΕΠΣ Κορινθίας, λόγω της οριστικής διακοπής των πρωταθλημάτων.

Σενάρια που οι εφευρέτες τους είναι προπονητές, αριβίστες, παράγοντες με «θητεία» ενός έτους, λαϊκιστές, νταραβεριτζήδες, που ανάλογα το κίνητρο και το συμφέρον τους προσπαθούν να δώσουν μια πλασματική εικόνα, όπως την ζουν στο μυαλό τους για το ποδόσφαιρο μας.

Καταρχήν η κατάργηση κατηγορίας σημαίνει αυτόματα υποβάθμιση του ποδοσφαίρου, γιατί αυτός που αγωνίζεται στην Β’ κατηγορία ξαφνικά θα συμμετάσχει στην τελευταία κατηγορία που θα έχει μετατραπεί η δικιά του κατηγορία.

Μιλάνε για Α’ κατηγορία με 2 ομίλους, οι οποίοι θα γίνονται με γεωγραφικά κριτήρια, να τους ενημερώσουμε ότι πανελλαδικά οι ΕΠΣ που έχουν 2 ομίλους στην Α’ κατηγορία τους –Αθηνών, Πειραιά, Μακεδονίας- κάνουν κλήρωση γιατί είναι ο μόνος τρόπος να διασφαλιστεί η ακεραιότητα του πρωταθλήματος που διεξάγουν και βέβαια να αναφέρω ότι οι 3 αυτέ ΕΠΣ βγάζουν 2 πρωταθλητές.

Εδώ θα σταματήσω να επισημάνω γιατί πάσχουν αυτές οι προτάσεις γιατί είναι προφανές ότι εκτός από πρόχειρες είναι και επικίνδυνες και οποίος μπαίνει και σε απλή διαδικασία να της συζητήσει με τους εμπνευστές τους κατανοεί τα κίνητρα τους. Το ποδόσφαιρο μας δεν έχει ανάγκη από φανταστικά ανεφάρμοστα πλάνα σχεδιασμένα από αναρμόδιους, τα οποία έχουν την απαίτηση να τα πληρώσουν οι λίγοι παράγοντες που έχουν απομείνει στο Κορινθιακό ποδόσφαιρο.

Παράγοντες, οι οποίοι είναι πλέον είδος προς εξαφάνιση για την διατήρηση των ομάδων. Το ποδόσφαιρο μας δεν είναι ερασιτεχνικό, είναι αμειβόμενο με τεράστια κόστη και ο Κορίνθιος παράγοντας είναι αυτός που χρειάζεται στήριξη από όλους τους εμπλεκόμενους -διαιτητές, προπονητές, ποδοσφαιριστές, ΕΠΣ, Δήμους- για να μπορέσει να αντέξει και να συνεχίσει να συντηρεί το ποδόσφαιρο μας.

Βεβαίως η ξαφνική διακοπή των πρωταθλημάτων και η επικύρωση των βαθμολογιών την στιγμή της καραντίνας θα επιφέρει και αδικίες για το ποιες ομάδες θα υποβιβαστούν και ποιες θα προβιβαστούν, δίνεται όμως, η δυνατότητα στο Δ.Σ. της ΕΠΣ μέσα από αλλαγές των προκηρύξεων, οι αδικίες να είναι όσο γίνεται λιγότερες και όχι πρόσχημα για να ικανοποιήσουν μερικοί λαϊκιστές τους τυχόν ενδιαφερόμενους εις βάρος των υπολοίπων ομάδων.

Το Κορινθιακό ποδόσφαιρο έχει ανάγκη από ιδέες και προτάσεις που θα του δώσουν πνοή και ζωντάνια και όχι από «φαντασίες» και προχειρότητες, που θα το βουλιάξουν σε ένα χρόνο. Απλές και καθαρές επιλογές που θα διασφαλίζουν ηρεμία και σιγουριά αυτό χρειάζεται το ποδόσφαιρο μας».