Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Ηλέκτρα» ο Γιώργος Τριαντάφυλλος.

Ο επικεφαλής της παράταξης «Όραμα για την αλλαγή στο Κορινθιακό ποδόσφαιρο», που θα διεκδικήσει την προεδρία της ΕΠΣ Κορινθίας στις επερχόμενες εκλογές τον Ιούνιο του 2021, έδωσε το στίγμα του για ένα καλύτερο αύριο στο Κορινθιακό ποδόσφαιρο.

Ο Τριαντάφυλλος, ο οποίος άσκησε σκληρή κριτική στον πρόεδρο της ΕΠΣΚ, Μιχάλη Τσιχριτζή, επισήμανε πως ήρθε η ώρα για επανάσταση, προκειμένου το Κορινθιακό ποδόσφαιρο να μπει στο δρόμο των επιτυχιών. Αναφέρθηκε στους βασικούς άξονες των αλλαγών που σκοπεύει να προωθήσει και εμφανίστηκε έτοιμος να παλέψει, μαζί με τους παράγοντες που βρίσκονται στο πλευρό του.

Ακολουθούν τα κυριότερα αποσπάσματα της συνέντευξης Τριαντάφυλλου:

Σκληρή κριτική σε Τσιχριτζή

«Το Κορινθιακό ποδόσφαιρο βουλιάζει, μαραζώνει με γρήγορους ρυθμούς, στα μάτια των παραγόντων, των φιλάθλων και σχεδόν όλων των φορέων της τοπικής κοινωνίας μας απογοήτευση απαξίωση.

Η ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ ήταν ενάντια στην ΔΙΟΙΚΗΣΗ του αείμνηστου ΝΙΚΑ και ήταν από τα σωματεία πρωτεργάτες της ανατροπής του ΝΙΚΑ και της εκλογής του Τσιχριτζή και αυτό έγινε γιατί πριν από 11 χρόνια πιστέψαμε βαθιά ότι ο Μιχάλης Τσιχριτζής θα έφερνε αλλαγή σε ένα γερασμένο σύστημα που ήταν μεν έντιμο αλλά οδηγούσε σε παρακμή.

Ελπίζαμε ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ το περιμέναμε, αλλά η παρακμή συνεχίστηκε, η μιζέρια μεγάλωσε. Τον Τσιχριτζή τον ενδιέφερε μόνο να δημιουργεί και να αλλάζει συμμαχίες κατά το δοκούν σε στρατόπεδα των Αθηνών και της ΕΠΟ, για να επιβιώνει όμως, ο ίδιος!

Αυτό κάνει και αυτή την στιγμή, εν μέσω της πιο τραγικής κρίσης που έχει γνωρίσει η χώρα και το ποδόσφαιρο. Σήμερα που όλες οι Κορινθιακές ομάδες λιμοκτονούν, ο πρόεδρος της ΕΠΣ Κορινθίας ενδιαφέρεται μόνο για την προσωπική του συνέχεια στο ποδόσφαιρο εκμεταλλευόμενος την εμπιστοσύνη που του δείξανε τα σωματεία μας.

Οι ομάδες μας να φυτοζωούν ή ακόμα και να σταματούν. Βλέποντας λοιπόν όλα αυτά έφθασε ο κόμπος στο χτένι και στο μυαλό μου και στην ψυχή μου και αποφάσισα ότι πρέπει να αντιδράσω ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣΑ…!

ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣΕ η συνείδηση μου απέναντι στους ανθρώπους που ματώνουν για το ποδόσφαιρο. Η απαξίωση του αθλήματος, οι ελπίδες που διαψεύσθηκαν τραγικά, οι συμπεριφορές που πονούσαν όλους, μου έβαλαν το μεγάλο εσωτερικό και προσωπικό δίλλημα. Πήρα την απόφαση να πάω κόντρα στον άνεμο.

Να μπω εμπόδιο στην φθορά και αν μπορώ και αν στηριχθώ, να σταματήσω την συνεχιζόμενη υποβάθμιση. Δεν είμαι κάτι το ξεχωριστό αλλά σίγουρα είμαι αποφασισμένος να προσπαθήσω για την αλλαγή που έχει ανάγκη το ποδόσφαιρό μας.

Θέλω να ξαναδώ το ποδόσφαιρό μας εκεί που ανήκει. Ομάδες σε Εθνικές κατηγορίες και τα γήπεδα να γίνουν χώροι παραγωγής ταλέντων, ήθους και προσωπικότητας. Να είστε σίγουρος ότι θα κάνω ότι χρειαστεί για να συμβούν αυτά.

Τα τελευταία χρόνια ο Τσιχριτζής απέδειξε ότι η θέση του προέδρου της Ένωσης ήταν αυτοσκοπός και όχι εργαλείο για να κάνει την αλλαγή.

Συμβιβάστηκε με την καρέκλα, απαξίωσε και ουσιαστικά απομάκρυνε ανθρώπους και συνεργάτες του που είχαν άποψη για τα προβλήματα του ποδοσφαίρου μας, δεν προσπάθησε να κάνει καμία αλλαγή. Ξέχασε του λόγους για τους οποίους εκλέχθηκε βολεύτηκε με το λίγο το μίζερο το μικροπολιτικό.

Είμαι επικεφαλής μία ομάδας ανθρώπων νέων στην πλειοψηφία που κάνουμε κοινά όνειρα, σχεδιάζουμε δράσεις και διαμορφώνουμε ιδέες. Εγώ και οι συνεργάτες μου θα ακούσουμε προσεχτικά τις ομάδες και μαζί θα κάνουμε ένα συμβόλαιο τιμής, για τα επόμενα χρόνια.

Όλοι βλέπουν την κατάσταση, αλλά ακόμα κάποιοι δεν είναι έτοιμοι για την μεγάλη ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ που πρέπει να γίνει στο ποδόσφαιρό μας και να μπουν μπροστά. Θα προσπαθήσουμε να τους πείσουμε. Έχουμε σχέδιο, έχουμε όραμα, διαθέτουμε εργατικότητα για να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε τους στόχους μας. Θα το αποδείξουμε και στην πράξη. Θέλω να κάνω μία μεγάλη ειρηνική, ποδοσφαιρική ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ στην Κορινθία. Πιστεύω πολύ σε αυτή και θα δουλέψω πολύ για να έρθει στις επερχόμενες εκλογές».

Αλλαγές σε όλα τα επίπεδα

-Οι συνεδριάσεις του Δ.Σ. θα είναι ανοιχτές για τα Μ.Μ.Ε., αλλά και για τους παράγοντες των σωματείων, θέλουμε τα σωματεία να είναι δίπλα μας.

Υπάρχει σκέψη στα πλαίσια του ανοίγματος της Ένωσης να γίνονται κάποιες συνεδριάσεις και σε άλλες πόλεις στον Νομό. Επίσης μια σημαντική παρέμβαση θα είναι να ανακοινώνονται οι αποφάσεις του Δ.Σ. στο site της Ένωσης, γιατί εμείς δεν θα έχουμε τίποτα να κρύψουμε, κάτι το οποίο δεν γίνεται σήμερα.

-Αναβάθμιση του θεσμού του Κυπέλλου

«Αναβάθμιση του θεσμού του κυπέλλου με την στήριξη χορηγών, προβολής της όλης διοργάνωσης με κορυφαία τον τελικό, ο οποίος θα γίνεται σε όλες τις πόλεις της έδρας των Δήμων και καθιέρωση του αγώνα Σουπερ Καπ με την παρουσία σχολείων, φορέων ακαδημιών και σωματείων μας».

-Πρωταθλήματα υποδομών

«Πλήρης αναδιοργάνωση των πρωταθλημάτων υποδομής, τα τμήματα υποδομών είναι το κύτταρο και το αύριο κάθε ομάδας. Μακροπρόθεσμος στόχος μας είναι όλες οι ομάδες της Α΄ κατηγορίας να διατηρούν όχι ένα αλλά δύο τμήματα υποδομής».

-Μικτές ομάδες της Ένωσης

«Αποτελεί για μας ένα από τα μεγάλα στοιχήματα που έχουμε μπροστά μας. Θα αναδιαρθρώσουμε πλήρως τις μικτές ομάδες, τόσο ως προς την λειτουργία τους, όσο και ως προς τα κριτήρια αξιολόγησης και πρόσληψης των Ενωσιακών Προπονητών.

Θα υπάρξει πρόβλεψη για ξεχωριστό χορηγικό πρόγραμμα των μικτών ομάδων καθώς και συμμετοχή σε τουρνουά των αντίστοιχων ηλικιών. Οι μιικτές ομάδες είναι οι μικρές εθνικές του νομού μας και απαιτείτε ο σεβασμός μας σε όλα τα επίπεδα».

-Συνεργασία με πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση

«Με την συνεργασία των προϊσταμένων εκπαίδευσης και των σχολείων θα προβούμε σε δράσεις για την ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ».

-Διοργάνωση ποδοσφαιρικών Τουρνουά

«Σε συνεργασία με την ΕΠΟ και τα σωματεία μας θα διοργανώνονται  τουρνουά ποδοσφαίρου σε νεαρές ηλικίες σε γήπεδα του νομού μας με σκοπό να ενισχύσουμε την αγάπη τους για το ποδόσφαιρο».

-Σύσταση επιτροπής ειδικών μορφών ποδοσφαίρου

«Για την ανάπτυξη του γυναικείου ποδοσφαίρου, σάλας και ποδοσφαίρου άμμου».

-Σύσταση επιτροπής παλαιμάχων ποδοσφαιριστών

«Η σύσταση της επιτροπής θα έχει ως σκοπό την συστράτευση και την αξιοποίηση των παλαιμάχων ποδοσφαιριστών για την προώθηση του ποδοσφαίρου με κοινωνικές δράσεις».

-Χορηγικό πρόγραμμα

«Όταν ο κ. Τσιχριτζής και η ΕΠΣ έχουν απαξιώσει με τις συμπεριφορές τους και πολύ περισσότερο με την ανικανότητά τους το ίδιο το ποδόσφαιρο, δεν είναι δυνατόν να βρουν οικονομικούς πόρους για την στήριξη του Κορινθιακού ποδοσφαίρου.

Και όπως έχω αναφέρει ήδη και επαναλαμβάνω, η Ένωση εξελίχθηκε σε μηχανισμό είσπραξης οικονομικών πόρων από τα ίδια τα σωματεία, γεγονός απαράδεκτο και εγκληματικό.

Για να μπορέσουμε λοιπόν να προσεγγίσουμε  χορηγούς στο ποδόσφαιρό μας το κυριότερο και σημαντικότερο που πρέπει να συμβεί είναι να εκλεγεί μια διοίκηση που θα εμπνεύσει και θα δημιουργήσει συνθήκες αξιοπιστίας, εγκυρότητας και εντιμότητας απέναντι σε όλους.

ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΥΤΗ Η ΑΛΛΑΓΗ ΑΥΤΗ Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ όπως σας είπα δεν πρόκειται ποτέ να βιώσουμε κάτι το διαφορετικό από αυτό που ζούμε σήμερα».

-Ανεξάρτητη διαιτησία

Αν αφήσουμε την διαιτησία να λειτουργήσει ανεξάρτητη και το τονίζω ανεξάρτητη, πιστεύετε ότι έχουμε καλό επίπεδο διαιτητών στον Νομό μας ή όχι;

Εφόσον λοιπόν η διαιτησία λειτουργήσει ανεξάρτητη, απαντώ λοιπόν ναι, υπάρχουν πολλοί καλοί διαιτητές στον Νομό μας και ταυτόχρονα δεσμεύομαι ότι θα είμαστε η πρώτη διοίκηση που θα απελευθερώσει και θα δείξει απόλυτη εμπιστοσύνη στην αυτόνομη λειτουργία των διαιτητών μας.

ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΟΜΩΣ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΘΑ ΑΝΑΛΛΑΒΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΝΑ ΑΠΟΒΑΛΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΑΚΟΥΣ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΠΡΟΣΒΑΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΡΩΓΟΙ.

Αυτή θα είναι η φιλοσοφία μας αυτή θα είναι η σκέψη μας και ο τρόπος λειτουργίας απέναντι στο κομμάτι της διαιτησίας».

Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη: