Το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής ήταν ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν την Δευτέρα (22/2) στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ.

Οριστικές αποφάσεις δεν πάρθηκαν ωστόσο, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες υπήρξε εισήγηση από τα μέλη της Επιτροπής για την επανέναρξη του πρωταθλήματος στις 28 Μαρτίου. Πάντα με την προϋπόθεση πως οι λοιμωξιολόγοι θα δώσουν το ΟΚ για τη διεξαγωγή αγώνων.

Ήδη πάντως, υπάρχουν ομάδες που δεν συμφωνούν με την επανέναρξη του πρωταθλήματος, καθώς δεν μπορούν να σηκώσουν το οικονομικό βάρος. Το θέμα έπεσε στο τραπέζι στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής και ειπώθηκε πως όσες ομάδες αποχωρήσουν οικειοθελώς από το πρωτάθλημα, δεν θα υποστούν κυρώσεις (πρόστιμα, αφαίρεση βαθμών), αλλά θα υποβιβαστούν στα τοπικά πρωταθλήματα.

Για το κρίσιμο θέμα των τεστ κορονοϊού, η ΕΠΟ είναι σε επαφή με το υπουργείο Εσωτερικών και τη ΓΓΑ, προκειμένου να αναλάβουν οι Δήμοι και Περιφέρειες το κόστος των rapid test. Η τελευταία πρόταση που έπεσε στο τραπέζι ήταν να γίνονται τα τεστ μέσω των κινητών συνεργείων του ΕΟΔΥ.

Οι οριστικές αποφάσεις για τη Γ’ Εθνική αναμένονται την Πέμπτη (25/2), όποτε και θα συνεδριάσει η Επιτροπή Διοργανώσεων της ΕΠΟ και πέρα από τις ημερομηνίες, θα συζητηθεί η προκήρυξη του πρωταθλήματος, οι αλλαγές που θα γίνουν και το πώς θα προκύψει η άνοδος και ο υποβιβασμός.