Αισιόδοξος για το άνοιγμα των Ακαδημιών ποδοσφαίρου εμφανίστηκε ο Λευτέρης Αυγενάκης, σε αντίθεση με τα τοπικά πρωταθλήματα, για τα οποία επισήμανε πως είναι δύσκολο να επιστρέψουν στη δράση.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού πήρε μέρος σε μια ακόμη τηλεδιάσκεψη με εκπροσώπους του ερασιτεχνικού αθλητισμού και όπως ήταν αναμενόμενο ρωτήθηκε για την επιστροφή στη δράση. 

Ο Αυγενάκης πήρε θέση υπέρ του ανοίγματος των Ακαδημιών ποδοσφαίρου και δεσμεύτηκε πως θα κάνει τις απαραίτητες κινήσεις έως την επόμενη εβδομάδα. Επισήμανε πως θα το παλέψει με κάθε τρόπο, ενώ επανέλαβε για πολλοστή φορά πως τα πάντα καθορίζονται από τις εισηγήσεις της Επιτροπής των λοιμοξιολόγων.

Αναφορικά τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα των Ενώσεων, ο Αυγενάκης δεν ήταν το ίδιο αισιόδοξος και στάθηκε στις δυσκολίες που υπάρχουν για την επανέναρξη, επισημαίνοντας πως λόγω πολλών παραμέτρων, οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος των ομάδων.

Πλην του Αυγενάκη στη τηλεδιάσκεψη πήραν μέρος, ο  Διευθύνων Σύμβουλος και ιδρυτής της ιδιωτικής ακαδημίας Talent City F.C., η υπεύθυνη επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων του δικτύου Talent City F.C. Νίνα Ξενοχρήστου, ο τεχνικός διευθυντής της Θύελλας Αχιλλέα Κορυδαλλού Γιάννης Χρυσάφης, ο τεχνικός διευθυντής της Αθηναΐδας Μιχάλης Σπανός και ο δημοσιογράφος Γιάννης Παρασύρης.