Σε κατηγορηματική διάψευση προχώρησε το Υφυπουργείο Αθλητισμού, με αφορμή δήλωση του Αθανάσιου Εξαδάκτυλου για την επανέναρξη των προπονήσεων της Γ’ Εθνικής.

Συγκεκριμένα, το μέλος της Επιτροπής των λοιμωξιολόγων, δήλωσε πως «η ΓΓΑ δεν μας έχει ζητήσει να συζητήσουμε για επανέναρξη προπονήσεων της Γ’ Εθνικής, δεν έχει έρθει ως τώρα αίτημα και δεν ξέρω πότε θα έρθει».

Η αντίδραση στην τοποθέτηση του Εξαδάκτυλου ήταν άμεση από το Υφυπουργείο Αθλητισμού. Όπως επισημαίνεται έχει καταθέσει με επίσημο έγγραφό του από τις 13 Ιανουαρίου (Α.Π. 14395), προς την «Επιτροπή Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες», αίτημα επανέναρξης των προπονήσεων και για τη Γ’ Εθνική (μεταξύ άλλων πρωταθλημάτων και λοιπών αθλητικών δραστηριοτήτων), με την απαραίτητη δέσμευση ότι θα τηρηθεί απαρέγκλιτα το υγειονομικό πρωτόκολλο με εβδομαδιαίο τεστ αντιγόνου Covid-19.

Μάλιστα, όπως τονίζεται από το Υφυπουργείο, το ίδιο αίτημα επαναλήφθηκε τις αμέσως επόμενες εβδομάδες, έως και την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου.

Επιπλέον, στη συνεδρίαση της «Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες» στις 29/01/2021, κατόπιν συνεννόησης με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, συμμετείχε ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού.

Ο Γιώργος Μαυρωτάς ανέλυσε και υποστήριξε το συγκεκριμένο αίτημα, όπως και τα υπόλοιπα περί της σταδιακής επανέναρξης της αθλητικής δραστηριότητας, τα οποία υποβάλλονται εμπεριστατωμένα και τεκμηριωμένα σε εβδομαδιαία βάση από το Υφυπουργείο Αθλητισμού.