Την διακοπή των πρωταθλημάτων υποδομής Κ14 και Κ16 έως τις 23 Μαρτίου ανακοίνωσε η ΕΠΣ Κορινθίας.

Όπως επισημαίνεται, η απόφαση έρχεται ως συνέχεια της απόφασης του Υπουργείου Υγείας για το κλείσιμο όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της χώρας, λόγω του κορονοΐου. Μάλιστα, η ΕΠΣΚ καλεί τα σωματεία να αναβάλλουν κάθε δραστηριότητα των Ακαδημιών τους έως τις 23 Μαρτίου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Σε συνέχεια της απόφασης του Υπουργείου Υγείας, περί αναστολής της λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της χώρας, προκειμένου να μειωθεί η διασπορά του Κορονοϊού, η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Κορινθίας, προβαίνει και  η ίδια στην προσωρινή διακοπή των πρωταθλημάτων υποδομής, εναρμονιζόμενη πλήρως με τα προληπτικά μέτρα που λαμβάνονται ανά την επικράτεια. Η διακοπή αυτή αναμένεται να έχει ισχύ μέχρι τις 23 Μαρτίου 2020.

Σε αυτήν την κατεύθυνση, απαγορεύεται οποιαδήποτε αθλητική ενασχόληση για τα τμήματα υποδομής των ομάδων, που σημαίνει ότι δεν θα επιτρέπονται αγώνες επίσημοι και φιλικοί, καθώς και προπονήσεις.

Το Δ.Σ της Ε.Π.Σ. Κορινθίας θέτει πρώτα απ΄όλα την υγεία και την ασφάλεια των παιδιών και για το λόγο αυτό προβαίνει σε αυτό το αναγκαστικό μέτρο, καλώντας όλους τους υπεύθυνους των ομάδων να δείξουν υπευθυνότητα σε ένα κρίσιμο θέμα».