Η διαδικασία εγγραφής στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων βρίσκεται σε εξέλιξη, με την 5η Ιουνίου να αποτελεί την πρώτη καταληκτική ημερομηνία, ώστε να ενταχθούν τα ερασιτεχνικά σωματεία στα μέτρα στήριξης που θα ανακοινώσει η Κυβέρνηση.

Αυτό επισήμανε με δηλώσεις του ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος έσπευσε να ξεκαθαρίσει πως η διαδικασία θα συνεχιστεί, χωρίς χρονικό περιορισμό. «Το Μητρώο δεν κλείνει για κανέναν και για καμία ημερομηνία», είπε χαρακτηριστικά, ενώ τόνισε πως μέχρι τώρα οι προεγγραφές σωματείων έχουν ξεπεράσει τις 1.400.

Αναλυτικά οι δηλώσεις Αυγενάκη:

«Ο αθλητισμός αποφασίσαμε να μπει στην ψηφιακή εποχή. Για πρώτη φορά στο Υπουργείο Αθλητισμού δημιουργούμε το μητρώο αθλητικών σωματείων και γίνεται μια προσπάθεια για καταγραφή των νομίμων αθλητικών σωματείων σε όλα τα αθλήματα της χώρας.

Η δημιουργία του μητρώου είναι μια δυναμική λειτουργία και θα ανανεώνεται χωρίς αποκλεισμούς σε όσους πληρούν τις προϋποθέσεις ώστε να είναι πλήρη τα δικαιολογητικά τους. Αυτό που ακούμε ότι τους πιέζουμε μέχρι τις 5 Ιουνίου είναι ψέμα. Είναι μια πρώτη ημερομηνία ώστε να προχωρήσουν στην συνέχεια τα μέτρα στήριξης από τον Πρωθυπουργό. Κανένα σωματείο δεν αποκλείεται και κανένας αθλητής.

Με το μητρώο θα μπορούν όλοι, γονείς παράγοντες, χορηγοί, τοπικοί φορείς θα γνωρίζουν ανά πάσα ώρα και στιγμή ποια σωματεία πληρούν τις νόμιμες προϋποθέσεις ώστε να αποφασίζουν οι αθλητές και οι γονείς που θα πηγαίνουν τα παιδιά τους. Η προεγγραφή που είναι σε εξέλιξη και έχει ξεπεράσει τις 1.400 προεγγραφές και σχετίζεται με την επανεκκίνηση και τα μέτρα στήριξης λόγω της πανδημίας.

Προτείνω λοιπόν, όσους μας ακούν και εκπροσωπούν ένα σωματείο να προ εγγραφούν μέχρι τις 5 Ιουνίου και ας συμπληρώσουν στην συνέχεια τα στοιχεία που χρειάζεται να συμπληρώσουν μέχρι τα τέλη Ιούνη ώστε να έχουμε μια εικόνα. Δεν έχουμε εικόνα γιατί μιλάμε για ένα ασαφές αριθμό από ομοσπονδία σε ομοσπονδία.

Το Μητρώο δεν κλείνει για κανέναν και για καμία ημερομηνία. Η 5η Ιουνίου είναι μια ημερομηνία να προ εγγραφούν για όσους ενδιαφέρονται και στην συνέχεια να προσκομίσουν τα υπόλοιπα στοιχεία. Όσον αφορά την αναγνώριση από την ΓΓΑ, είναι νόμος του παρελθόντος. Δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα – περιορισμός.

Στην συνέχεια μπορεί να εγγραφεί ο οποιοσδήποτε ακόμα και αν ιδρύσει τώρα ένα σωματείο, αρκεί να έχει όλα τα απαραίτητα έγγραφα ενώ στην συνέχεια θα ακολουθηθεί η ίδια διαδικασία για προπονητές και για αθλητές. Όποιος δεν έχει την αναγνώριση από την ΓΓΑ, καλό είναι να την λάβει. Όποιος δεν μπει στο μητρώο δεν έχει πρόστιμο, ούτε κάποια κύρωση. Ο αποκλεισμός από τα πρωταθλήματα δεν είναι δική μας δουλειά».