Επειδή αρκετά συχνά στα κείμενά σας θα αναφερόμαστε στις αποδόσεις και τις αγορές που προσφέρονται για έναν αγώνα στην Ασιατική Αγορά, καθώς και στον όρο Ασιατικό Χάντικαπ θα προχωρήσουμε σε μια ανάλυση των συγκεκριμένων όρων σε μια σειρά κειμένων.

Στο παρών κείμενο θα δούμε τι ακριβώς είναι οι ασιατικές πτώσεις αποδόσεων σε ένα σημείο ή πιο γενικά η αλλαγή στην αγορά ενός αγώνα; Το Νο1 website για να παρατηρούμε αυτές τις αλλαγές είναι το http://www.asianodds.com/

Στην ασιατική αγορά, η μείωση των αποδόσεων μπορεί να σημαίνει πολλά και τίποτα. Αυτό δεν σημαίνει ότι το παιχνίδι ή το σημείο που “φορτώνετε” και πέφτει η απόδοση, ακόμα και στην Ασία (δηλ. με μεγάλα ποσά) θα επιβεβαιωθεί σε κάθε περίπτωση. Προτού λοιπόν εμείς ως απλοί παίκτες αλλάξουμε την άποψή μας και το ποντάρισμά μας θα πρέπει να θυμόμαστε ότι αυτό δεν είναι πάντα σωστό και να κάνουμε σωστό διάβασμα των αλλαγών. Οι στοιχηματικές ορίζουν πριν από κάθε αγώνα τις αρχικές αποδόσεις στην αγορά του κάθε αγώνα και του κάθε σημείου. Έτσι έχουμε τις στάνταρ αποδόσεις για κάθε σημείο.

Πτώση ασιατικών αποδόσεων
Μέχρι όμως την ώρα που θα αρχίσει ο συγκεκριμένος αγώνας αρκετές αλλαγές στις αποδόσεις και κάποιες φορές βλέπουμε μεγάλες πτώσεις σε κάποια απόδοση, δηλαδή μπορεί ένας άσσος να άνοιξε τρεις μέρες πριν από το ματς στα 2,20 και μέχρι την ώρα του αγώνα να έπεσε στα 1,60. Αυτές οι αλλαγές έχουν εξήγηση. Το πιο πιθανό είναι ότι οι περισσότεροι παίκτες του στοιχήματος ξεκίνησαν να ποντάρουν στο σημείο αυτό έτσι οι στοιχηματικές ξεκινούν να αλλάζουν τις αποδόσεις στα σημεία τους ανάλογα με το πως κινείται η αγορά. Ένας άλλος λόγος που βλέπουμε αλλαγές στις αποδόσεις είναι οι ειδήσεις π.χ τραυματισμοί, απουσίες, αλλαγές προπονητών κλπ. Άλλος λόγος μπορεί να είναι το κίνητρο, αν μια ομάδα θέλει άμεσα βαθμούς και παίζει απέναντι σε μια αδιάφορη ομάδα. Άλλος λόγος μπορεί να είναι η περίεργη υπερφόρτωση ενός σημείου.

Κατανόηση των αλλαγών στις αποδόσεις
Εμείς ως παίκτες του στοιχήματος οφείλουμε να παρατηρούμε τις αλλαγές και να ίσως κάποιες φορές να τις εκμεταλλευόμαστε. Ειδικά στις περιπτώσεις που κάποιος παίκτης θέλει να ποντάρει σε ένα αουτσάιντερ και την ίδια ώρα ξέρει ότι η αγορά θα κινηθεί στην αντίπαλη ομάδα τότε καλό είναι να μην βιαστεί να ποντάρει στο σημείο αυτό καθώς είναι πολύ πιθανό η απόδοση να ανέβει. Το αντίθετο πρέπει να συμβεί αν κάποιος παίκτης εντοπίσει μια καλή απόδοση σε ένα φαβορί, πρέπει να κινηθεί γρήγορα και να ποντάρει από νωρίς το σημείο του γιατί το πιο πιθανό είναι η απόδοση αυτή να έχει πτώση.

Ποιες πτώσεις αξίζουν προσοχής και ποιες όχι;
Οι αποδόσεις που αλλάζουν οφείλουν να μπαίνουν στο μικροσκόπιό σας ακόμα κι αν αφορούν «μικρούς» αγώνες. Κέρδος μπορεί να βγει από οποιοδήποτε ματς, ανεξάρτητα από τη λίγκα ή τη διοργάνωση. Συνήθως είναι δυσκολότερο να αλλάξει δραματικά μια απόδοση σε στοίχημα με γκολ (over/under, goal/no goal), γι’ αυτό αν θέλετε να επικεντρωθείτε σε συγκεκριμένη ανάλυση προτιμήστε αυτές από εκείνες που αφορούν σημεία.

Ξεχωρίστε, επίσης, αυτές που φαίνονται «παράξενες» σε σχέση με την κοινή στοιχηματική λογική. Κάθε παιχνίδι πριν ξεκινήσει κουβαλάει ένα συγκεκριμένο «φορτίο», που υπαγορεύεται από τις αποδόσεις. Αν κάποιες αλλαγές πάνε κόντρα σ’ αυτό το «φορτίο» πρέπει να προηγούνται στη λίστα των αναλύσεών σας.

Τι προσέχουμε στην πτώση αποδόσεων;
Το ασιατικό στοίχημα είναι πιο εύκολο να το παρακολουθήσετε, επειδή οι επιλογές είναι δύο και οι αλλαγές στις αποδόσεις παίζουν το ρόλο των συγκοινωνούντων δοχείων. Δεν υπάρχει, δηλαδή, η επιλογή του μπουκ να ρίξει μεν μια απόδοση αλλά να μοιράσει τη διαφορά στις άλλες δύο επιλογές του σετ. Προσέξτε μόνο οι αποδόσεις να έχουν σαφή τάση. Μην ασχολείστε με αποδόσεις που πέφτουν λιγότερο από 0,15 ή δεν είναι τόσο μεγάλες ώστε να μεταβάλλουν ένα ασιατικό χάντικαπ (συνήθως αυτό γίνεται κάθε 0,25-0,30 της στοιχηματικής μονάδας).

Συμπέρασμα
Καλό είναι λοιπόν ως παίκτες να παρατηρούμε τις αλλαγές τις αποδόσεις, να μάθουμε να κρίνουμε πότε και αν μας συμφέρει να ποντάρουμε μια απόδοση που έτυχε μεταβολής, αλλά και πολλές φορές μια άνοδος της απόδοσης που σκεφτόμασταν να ποντάρουμε να μην μας βάζει σε πονηρές σκέψεις αμέσως και να αλλάζουμε αδίκως γνώμη.