Ανακοίνωση για τον τρόπο που πρέπει να διεξάγονται οι αρχαιρεσίες των σωματείων, εξέδωσε η ΕΠΣ Κορινθίας, προκειμένου να ενημερώσει τα μέλη της.

Πλέον, οι αρχαιρεσίες των σωματείων γίνονται υποχρεωτικά παρουσία δικαστικού αντιπρόσωπου, ο οποίος προεδρεύει της τριμελούς εφορευτικής επιτροπής. Διάταξη που πέρασε στο καταστατικό της ΕΠΟ στις 18 Φεβρουαρίου του 2020, κατόπιν υπόδειξης της Γ.Γ.Α.

Όπως επισημαίνεται, δικαστικός αντιπρόσωπος ορίζεται ύστερα από αίτηση του εκάστοτε σωματείου, δικηγόρος από τον Δικηγορικό Σύλλογο Κορίνθου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΣ Κορινθίας:

«H Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Κορινθίας υπενθυμίζει σε όλα τα σωματεία της δύναμής της ορισμένες νομοθετικές ρυθμίσεις και διατάξεις της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, καθ΄υπόδειξιν της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, οι οποίες αφορούν τη λειτουργία των Διοικητικών τους Συμβουλίων.

Οι αρχαιρεσίες για τα όργανα των αθλητικών σωματείων διεξάγονται από τριμελή εφορευτική επιτροπή, της οποίας προεδρεύει υποχρεωτικά δικαστικός αντιπρόσωπος.

Δικαστικός αντιπρόσωπος ορίζεται, ύστερα από αίτηση του εκάστοτε αθλητικού φορέα, δικηγόρος από τον Δικηγορικό Σύλλογο Κορίνθου».

Συνημμένα η απόφαση της ΕΠΟ:

https://epskor.gr/attachments/article/1474/arxairesies_omades.pdf