Την αντίδραση της Θύελλας Πετρίου προκάλεσε η απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ, η οποία απέρριψε την έφεση των «κιτρινόμαυρων» σε βάρος του Ολυμπιακού Άσσου.

Σε ανακοίνωσή της η Θύελλα επισημαίνει πως η απόφαση αποτελεί όνειδος και ουσιαστικά προσφέρει νομιμότητα στη παρανομία και μάλιστα, πάνω σε θέμα που αφορά τη δημόσια υγεία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:   

«Φαίνεται πως ορισμένοι… ειδικοί, σοβαροί και αξιόπιστοι αποφάσισαν να αλλάξουν πολλά από όσα γνωρίζουμε γύρω από το ζήτημα της τήρησης των υγειονομικών πρωτοκόλλων και των κανόνων της ΕΠΟ.

Πιο συγκεκριμένα:

Φαίνεται πως είναι απολύτως φυσιολογικό να αγωνίζεται κάποιος ποδοσφαιριστής, που μετά την υποχρεωτική καραντίνα δεν έχει ελεγχθεί αν όντως είναι αρνητικός ή όχι και δεν έχει ανανεωθεί η κάρτα υγείας του σύμφωνα με τον ΚΑΠ.

Γενικότερα μπορούμε να πούμε ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος από τον covid-19 και άρα ο καθένας μπορεί να παίζει όπως θέλει χωρίς να υπολογίζει κανόνες και κυρίως την υγεία των υπολοίπων ποδοσφαιριστών, προπονητών και παραγόντων.

Αφού λοιπόν όλα αυτά είναι φυσιολογικά και νόμιμα, τότε και εμείς θα μπορούσαμε να πούμε ότι δεν πρόκειται να ασχοληθούμε ξανά σοβαρά με το ζήτημα των καρτών υγείας των ποδοσφαιριστών μας.

Θα ήταν όμως σοβαρή και υπεύθυνη η στάση μας αυτή; Φυσικά και όχι.

Το θέμα όμως είναι ότι με τη σημερινή σας απόφαση, με την οποία απορρίπτεται η ένσταση μας, προσφέρετε νομιμότητα στην παρανομία και μάλιστα πάνω στο ευαίσθητο ζήτημα της δημόσιας υγείας.

Η σημερινή απόφαση αποτελεί όνειδος και για την ΕΠΣ Κορίνθου αλλά και για την ΕΠΟ!

Υποτίθεται ότι τα τελευταία χρόνια η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία προσπαθεί να κάνει βήματα προς τα εμπρός και να αφήσει πίσω το ομιχλώδες παρελθόν της. Τέτοιου είδους αποφάσεις οδηγούν σε θλιβερά πισωγυρίσματα…».