Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ αποφάσισε να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση των γυναικείων πρωταθλημάτων.

Όπως ανακοινώθηκε, η πρόταση της Επιτροπής Γυναικείου Ποδοσφαίρου έγινε αποδεκτή και έτσι, μες το επόμενο διάστημα θα γίνει αναδιάρθρωση των κατηγοριών.

Για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο που διεκόπη λόγω κορονοϊού, δεν θα υποβιβαστεί καμία ομάδα.

Η ανακοίνωση της Ε.Ε. της ΕΠΟ:

«Έκανε αποδεκτή την πρόταση της Επιτροπής Γυναικείου Ποδοσφαίρου για διακοπή και αναδιάρθρωση όλων των πρωταθλημάτων γυναικών. Για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, που διεκόπη, δεν προβλέπεται υποβιβασμός για καμία ομάδα. Πρωταθλητής γυναικών αγωνιστικής περιόδου 2019-20 αναδεικνύεται ο Α.Σ. ΠΑΟΚ, πρωτοπόρος του πρωταθλήματος ως την ημερομηνία της διακοπής».

Τι προβλέπει το σχέδιο

Πληροφορίες αναφέρουν πως τη νέα σεζόν η Α’ Εθνική γυναικών θα διεξαχθεί σε δυο ομίλους των 11 ομάδων και ο πρωταθλητής θα αναδειχθεί με φάιναλ φορ, με την συμμετοχή των 2 πρώτων από Νότιο και Βόρειο όμιλο.

Συνολικά δηλαδή, από την Β’ Εθνική στην Α’ θα ανέβουν 10 ομάδες. Οι δύο πρώτοι των 4 ομίλων της φετινής Β’ Εθνικής, 8 ομάδες στο σύνολο, συν 2 έξτρα θέσεις απ’ τον 1o όμιλο (ο 3ος και ο 4ος) που αριθμούσε 10 ομάδες, έναντι 8 των άλλων ομίλων.

Έτσι, αν επιβεβαιωθεί το συγκεκριμένο σχέδιο, από τον 2ο όμιλο της Β’ Εθνική, στον οποίο παίρνουν μέρος, οι ομάδες της Κορινθίας, θα ανέβουν στην πρώτη κατηγορία, οι Καρυάτιδες Σπάρτης και ο Φείδων Άργους.

Ο Άρης Κορίνθου και οι Αμαζόνες Κορινθίας θα βρίσκονται και τη νέα σεζόν στη Β’ Εθνική, ενώ από την Γ’ Εθνική αναμένεται να ανέβουν 8 ομάδες.