Μια μέρα μετά την επιστολή της παράταξης «Όραμα για την Αλλαγή στο Κορινθιακό Ποδόσφαιρο» στον Λευτέρη Αυγενάκη, με την οποία ζητά παράταση εγγραφής στο Μητρώο Αθλητικό Σωματείων, η ΕΠΣ Κορινθίας εξέδωσε ανακοίνωση επί του θέματος.

Η ΕΠΣΚ κάνει λόγο για παραπληροφόρηση, επισημαίνοντας πως δεν ήταν αδρανής στο συγκεκριμένο θέμα, αλλά βοήθησε τα σωματεία – μέλη της από τον περασμένο Μάη, προχωρώντας σε μια σειρά από ενέργειες, τις οποίες και παραθέτει.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Επειδή η παραπληροφόρηση έχει τα όριά της, είμαστε υποχρεωμένοι να υπενθυμίσουμε αυτό που γνωρίζουν πολύ καλά οι παράγοντες των σωματείων λόγω της πυκνής αλληλογραφίας που έχουμε εδώ και 8 μήνες από τον Μάιο 2020 με τα σωματεία όταν η ΓΓΑ έθεσε το ζήτημα της εγγραφής των σωματείων στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων μέχρι 5 Ιουνίου 2020.

Η ΕΠΣ Κορινθίας όχι μόνο δεν ήταν αδρανής στην προσπάθεια των σωματείων αλλά με σειρά από ενέργειες βοήθησε (εκτός από τις νομικές, λογιστικές και ηλεκτρονικές βοήθειες) στο να διευκολυνθούν αυτά και επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχεια παραθέτουμε τα εξής έγγραφα:

1) Επιστολή έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης των σωματείων μας  στον κ. Λευτέρη Αυγενάκη (αρ. πρωτ. 1652/14.05.20)

2) Έγγραφο σε όλα τα σωματεία για εγγραφή στο μητρώο της ΓΓΑ αρ. πρωτ. 1662/22-05-20

3) Επιστολή για παράταση της προθεσμίας στον υπουργό κ. Λευτέρη Αυγενάκη. (αρ. πρωτ. 1663/22.05.20)».