Σημαντική διάκριση για τον ΑΟ Ξυλοκάστρου, καθώς επιλέχθηκε ως μια από τις 50 Ακαδημίες από όλη την Ελλάδα, για να συμμετάσχει στο αναπτυξιακό πρόγραμμα «Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ».

Ο σύλλογος του Ξυλοκάστρου επιλέχθηκε μεταξύ εκατοντάδων, αξιόλογων ακαδημιών καλαθοσφαίρισης ανά την Ελλάδα. H ολοκλήρωση της διαδικασίας επιλογής, βασίστηκε τόσο σε ποιοτικά όσο και ποσοτικά κριτήρια και οδήγησε στην δημιουργία μιας δυναμικής ομάδας 50 ακαδημιών από όλη την Ελληνική επικράτεια.

Η επιλογή μιας ομάδας από τη Κορινθία είναι πολύ σημαντική για τον Νομό καθώς δείχνει ότι οι Ακαδημίες μπάσκετ είναι στην σωστή κατεύθυνση και τυγχάνουν πανελλαδικής εκτίμησης. Τα οφέλη από το πρόγραμμα θα είναι πολλαπλά τόσο για την ομάδα του Ξυλοκάστρου,  όσο και για το μπάσκετ της Κορινθίας γενικότερα.

Τι είναι οι Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ

Tο πρόγραμμα Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ, το οποίο υλοποιείται φέτος για πέμπτη χρονιά, υποστηρίζει παιδιά ηλικίας από 6 έως 13 ετών από ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία από όλη την Ελλάδα.

Οι μικροί αθλητές λαμβάνουν προπονητικές κατευθύνσεις με βάση τα διεθνή πρότυπα, επιστημονική υποστήριξη από ειδικευμένους παιδοψυχολόγους και διατροφολόγους, αθλητικό υλικό και πλήρη ασφαλιστική κάλυψη.

Στόχοι προγράμματος

Να φέρει τα παιδιά κοντά στον αθλητισμό, δημιουργώντας πρώτα σπουδαίους ανθρώπους και μετά μεγάλους αθλητές. Να εμπνεύσει στους νέους τα ιδεώδη του αθλητισμού και τις ευγενείς αγωνιστικές αξίες.

Να δημιουργήσει ισχυρούς δεσμούς μεταξύ των συμμετεχόντων σωματείων να αναβαθμίσει τα πρότυπα της αθλητικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα και να διασφαλίσει ότι το αύριο του ελληνικού αθλητισμού βασίζεται σε γερά θεμέλια.