Η αναμονή συνεχίζεται αναφορικά με το μέλλον του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής και ενδεχομένως την ερχόμενη Παρασκευή (19/2) να υπάρξουν εξελίξεις.

Μετά την απόφαση για την έναρξη προπονήσεων στη Football League, το ενδιαφέρον στρέφεται στη Γ’ Εθνική. Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Δωδεκανήσου και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ, Παναγιώτης Διακοφώτης ρωτήθηκε για το θέμα και έσπευσε να επισημάνει πως επί της παρούσης, τίποτα δεν είναι δεδομένο.

«Μας έχουν ξαναπεί από την Πολιτεία και την Επιτροπή Λοιμωξιολόγων πως θα ξεκινήσει η Γ΄Εθνική, αλλά δεν έγινε. Περιμένουμε την Παρασκευή (19/2) να δούμε αν οι λοιμωξιολόγοι θα επιτρέψουν την έναρξη των προπονήσεων, αλλά δεν μπορώ να είμαι αισιόδοξος ή απαισιόδοξος», τόνισε ο Διακοφώτης.

Σε ερώτηση για το ποιος θα πληρώνει τα δειγματοληπτικά τεστ των ομάδων και των διαιτητών, επισήμανε πως «έχουμε κάνει αίτημα στο Υπουργείο Εσωτερικών και αναμένουμε την απάντηση. Αυτό που έχουμε ζητήσει είναι τα τεστ να γίνονται από τους Δήμους ή τις Περιφέρειες, μέσω του Υπουργείο Εσωτερικών και να μην επιβαρύνονται οι ομάδες με το κόστος. Φαντάζομαι πως σε περίπτωση που αποφασιστεί η επανέναρξη των προπονήσεων, θα έχουμε την απάντηση στο αίτημά μας».

Τέλος, αναφορικά με το αίτημα των ομάδων για να μειωθούν τα έξοδα διαιτησίας, ο Διακοφώτης σχολίασε: «Αυτή θα είναι μια απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ. Αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να πούμε κάτι περισσότερο. Αναμένουμε τις αποφάσεις της Παρασκευής και τότε θα κινηθούμε».