«Η επίθεση φέρνει το θέαμα και η άμυνα τους τίτλους», είναι από τα ρητά του ποδοσφαίρου, που έχει επαληθευθεί πολλές φορές μες το χρόνο.

Το προτέρημα των καλών ομάδων πάντως, είναι να συνδυάζουν και τα δύο. Αποτελεσματική επίθεση και δυνατή άμυνα. Μια συνταγή που δύσκολα χάνει. Και επειδή οι αριθμοί συνήθως λένε την αλήθεια, αρκεί να ρίξει κάποιος μια ματιά στο τι συμβαίνει φέτος στο πρωτάθλημα της Β’ Κατηγορίας, για να πάρει τις κατάλληλες απαντήσεις.

«Κατά ριπάς» οι Άγιοι Θεόδωροι

Η ομάδα που διαθέτει την καλύτερη επίθεση της κατηγορίας είναι οι Άγιοι Θεόδωροι, που οδηγούν την κούρσα. Σε 22 αγώνες έχουν σημειώσει 87 γκολ! Εξαιρετική επίδοση, καθώς κατά μέσο όρο βάζουν 3,95 γκολ ανά παιχνίδι.

Λίλιος με 24, Λημνιώτης με 15, Ξύδης με 14 και Γκοτζιάς με 10 έχουν πετύχει τα 63 από τα 87 γκολ των Αγίων Θεοδώρων, που συνολικά διαθέτουν 13 παίκτες που έχουν σκοράρει.

Μαζί Άσσος – Βοχαϊκό

Την 2η καλύτερη επίθεση της κατηγορίας διαθέτουν ο Ολυμπιακός Άσσου και ο Άρης Βοχαϊκού, που έχουν σημειώσει από 62 γκολ, επίδοση που αγγίζει τα 2,8 γκολ ανά αγώνα.

Ραπουσάι με 13 και Ρουσίτα με 12 γκολ είναι οι κορυφαίοι σκόρερ του Ολυμπιακού, που συνολικά διαθέτει 12 σκόρερ. Για τον Άρη Βοχαϊκού, ο Βασίλης Δελής έχει βάλει 20 γκολ, ο Λίλιος 12 και ο Παναγιώτης Αντωνόπουλος 11, 43 στο σύνολο, με άλλους 8 ποδοσφαιριστές να έχουν πετύχει τα υπόλοιπα 19.

Ο Κύψελος έχει την τέταρτη καλύτερη επίδοση με 52 γκολ, ενώ την 5αδα κλείνει ο Πανσολυγειακός με 49. Η ομάδα του Συνοικισμού μετρά συνολικά 11 σκόρερ, με τον Κονιδάρη να έχει βάλει τα περισσότερα (11) και τον Αναγνωστόπουλο να ακολουθεί με 9.

11 ποδοσφαιριστές συνολικά έχουν σκοράρει και για τον Πανσολυγειακό, με τον Σωτήρη Τσίγκο να έχει 12 γκολ και τον Δήμο Ρωτίδη 10.

Πρωτιά Κύψελου στην άμυνα

Ο Κύψελος είναι η ομάδα που διαθέτει την καλύτερη άμυνα της κατηγορίας με παθητικό μόλις 18 γκολ σε 22 αγώνες και τον μέσο όρο να ανέρχεται σε 0,8 γκολ ανά ματς.

Πολύ κοντά με παθητικό 20 τερμάτων (0,9 ανά ματς) ακολουθούν οι Άγιοι Θεόδωροι και ο Ολυμπιακός Άσσου. Η τέταρτη καλύτερη επίδοση ανήκει στον Άρη Βοχαϊκού με παθητικό 27 γκολ, ενώ την πεντάδα συμπληρώνει ο Άγιος Γεώργιος που έχει δεχθεί 31 γκολ.